Versoepelingen+kabinet+onvoldoende+voor+eventbranche
Nieuws

Versoepelingen kabinet onvoldoende voor eventbranche

Tijdens de persconferentie op dinsdag 25 januari maakte premier Rutte versoepelingen bekend, die op voorhand eigenlijk allemaal al bekend waren. Het opheffen van de lockdown is een stapje in de goede richting. De manier waarop de regering nu de coronateugels laat vieren is, zeker voor de evenementenbranche, onvoldoende.

Tijdens de persconferentie maakte het kabinet bekend dat evenementen onder voorwaarden weer zijn toegestaan. Bij binnenevenementen zijn maximaal 1250 bezoekers toegestaan. Alle bezoekers moeten een vaste zitplek hebben. Bij buitenevenementen, zoals voetbalwedstrijden, mag een derde van de capaciteit worden gebruikt. 

Ook voor de horeca en de cultuursector wordt er weer wat mogelijk. Bedrijven in deze sectoren kunnen onder voorwaarden weer tot 22.00 uur open. Wil je naar een theater of restaurant dan moet je een vaccinatie- of herstelbewijs, of een negatieve test kunnen laten zien. Het mondkapjes-beleid blijft ongewijzigd.

Een farce

De KNVB is het niet eens met de versoepelingen. De voetbalbond acht het wel degelijk verantwoord dat de stadions voor meer dan een derde worden gevuld. Harde kritiek is ook te horen vanuit onze eigen eventbranche. Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers spreekt bijvoorbeeld van een 'schijnheropening' en 'een farce'

Vanuit de sector werden ook cijfers over de laatste twee jaar gepresenteerd. Deze waren ronduit schokkend. Meer dan 7200 grote en kleinere evenementen konden de laatste twee jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. In de cijfers is 2022 niet meegenomen. Dus grote events als Vrienden van Amstel Live, Eurosonic Noorderslag en de Halve Marathon van Egmond vallen buiten de statistieken, gespresenteerd door Willem Westerman van de VVEM. "Wij maken ons grote zorgen over de toekomst. De herstellende economie gaat op dit moment volledig aan de evenementensector voorbij", pleit hij indirect voor het snel verder versoepelen van de nu aangekondigde maatregelen.

Lees ook:
- Evenement organiseren en corona - Wat mag er wel?
- Verruiming coronamaatregelen - heropent de eventbranche of zijn we terug bij af?

- Lees en huiver: 7200 events geschrapt
- 'Dit is een schijnheropening'

 

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.