Openluchtmuseum+roert+zich+steeds+meer+op+de+evenementenmarkt
Nieuws

Openluchtmuseum roert zich steeds meer op de evenementenmarkt

MUSEA / ARNHEM - Het Openluchtmuseum in Arnhem lijkt zich meer en meer op te werpen als evenementenlocatie. De afgelopen week deed het museum twee evenementen voor FNV Bondgenoten en Helpende Handen.

FNV Bondgenoten:
Op het jaarlijkste uitstapje van FNV Bondgenoten bezochten 150 gepensioneerden het Openluchtmuseum. Het doel van de gepensioneerdendag is bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje op een bijzondere locatie. Volgens de organisatoren Nicole van Doorn en Asha Fennis was het Openluchtmuseum een logische keuze. 'Voor de doelgroep is het museum een feest der herkenning en de Kasteelboerderij een goede centrale ontmoetingsplek. De leden genoten in de Kasteelboerderij van een biologische Hollandse Koffietafel. Na de koffietafel kregen de horecamedewerkers applaus van de gepensioneerden.' De leden konden het museum op eigen gelegenheid bezoeken en er werden rondleidingen aangeboden.
 

Helpende Handen:
Het Openluchtmuseum was zaterdag 28 mei 2011 de locatie voor de samen-uit-dag van de vereniging Helpende Handen. Zo’n 2.100 gasten bezochten het museumpark en hadden hun thuisbasis op de Friese boerderij uit Midlum. Helpende Handen biedt mensen met een beperking lotgenotencontact, dienstverlening en voorlichting. Eens per 3 jaar vindt er een landelijke samen-uit-dag plaats voor de leden en haar familie. Dit jaar is voor het Openluchtmuseum gekozen. ‘Je komt er niet weg als je er eenmaal bent’, stelt Kees Eijkelboom, beleidsmedewerker en organisator van het evenement. ‘Het museum is leuk en herkenbaar’.

De gasten konden schilderen in de omgeving van Midlum, er was een uitvoering van mannenkoor Ethan, een bijbelvertelling en een toespraak door Elbert Dijkgraaf, SGP Tweede Kamerlid. De boerderij uit Midlum straalde de juiste sfeer uit voor dit grote evenement en bezorgde de leden een thuisbasis. 
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.