Verhoog+de+ROI+van+je+evenement+in+drie+stappen+%281%2F3%29
Nieuws

Verhoog de ROI van je evenement in drie stappen (1/3)

Het verbeteren van de ROI van een evenement draait niet alleen om het vergelijken van de kosten met de waarde die het oplevert. Partner Eventmanagerblog schreef er een artikel over, geeft tips én bespreekt de stappen die je moet doorlopen om de ROI voor jouw event te optimaliseren.

De eerste stap om de Return on Investment (ROI) van je evenement te vergroten, is het begrijpen en gebruiken van de unieke voordelen van live evenementen. Zo kunnen o.a. de opzet van je evenement en de manier waarop je een boodschap communiceert, bijdragen aan het verbeteren van je ROI:

Creëer focus
Eén van de voordelen van live evenementen is de stimulans voor iedereen om de tijd zo productief mogelijk te gebruiken. Dit kun je doen door te zorgen voor een kwalitatief programma met persoonlijke interactie, gerichte discussies of bijvoorbeeld het ‘unplugged’ maken van je evenement. Dit zorgt namelijk voor minder ruis, wat betekent dat deelnemers volledig aandacht hebben bij dat wat er gebeurd, en jij deelnemers jouw volledige aandacht kunt geven. 

Zorg voor vertrouwen
Het verkopen van jouw merk, product of dienst gaat over verbindingen, relaties en partnerschappen. Vertrouwen in het merk en de service zijn essentieel. Een menselijk touch verzekert deelnemers ervan dat ze niet alleen geld geven aan een anonieme organisatie. Eenmaal in gesprek kan een deelnemer, klant of lead een gezicht geven aan de bedrijven waarmee ze zaken willen doen. Dit is vooral belangrijk in een B2B-context, waar ondersteuning en één aanspreekpunt de sleutel zijn van een lang en gelukkig partnerschap.

Sterke indrukken
Persoonlijke betrokkenheid is een kans voor bedrijven en organisaties om zichzelf voor te stellen en een professioneel en competent gezicht te presenteren aan belangrijke prospects. Met een live moment kun je jouw oplossingen, merkbelofte en persoonlijkheid beter overbrengen.

Dialoog
Voor belangrijke contacten bieden live events de kans om een ​​realtime, diepgaand gesprek te voeren. Een dialoog over hun grootste uitdagingen en een demonstratie van hoe jij specifiek kunt helpen deze op te lossen. Zo ontstaat er interesse en betrokkenheid.
 

Hoe meet je bovenstaande punten?
Hoewel er een aantal beproefde methoden zijn om nuttige gegevens te verzamelen, is eventtechnologie geëvolueerd in een antwoord op de vraag naar harde gegevens. Nu wordt de betrokkenheid van deelnemers grotendeels geleid via eventapps, terwijl ondersteunende analyses juist essentieel zijn. Een tweede stap om je ROI te vergroten is daarom het gebruik van een automatiseringsplatform. Hoe je dat doet lees je in deel II.

>> Bekijk hier deel II: Verhoog de ROI van je evenementen in drie stappen (2/3)
 


4 Reasons Why Events Are The Best Marketing Investment is a sponsered post by Jifflenow and first appeared on Eventmanagerblog.com

   

  EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.