Toekomst van eventmarketing: hoe duurzame trends voor extra eventbeleving zorgen

29-04-2019 - TOEKOMST VAN EVENTMARKETING - Duurzaam, MVO, MBO of circulair al jaren heeft duurzaam ondernemen een grote invloed op eventmarketing en live communicatie. Logisch, want bedrijven en merken willen graag hun duurzaamheidshoofdstuk tot leven wekken op live momenten. Maar hoe voegen duurzame trends iets toe aan de eventbeleving? Dat vroeg eventstudent Lisa van de Langemheem van Hogeschool Utrecht zich af.

Zitten op een gerecyclede koelkast

De toevoeging van duurzame trends aan de beleving op een evenementenlocatie

Heb jij al stilgestaan bij een duurzame evenementenlocatie? Duurzaam is helemaal in. De kranten en het internet staan er vol mee. Ook op evenementen is dit een belangrijk onderwerp. In de bezoekersbeleving van een evenement speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Maar wist je dat de fysieke omgeving daar ook aan kan bijdragen? Ook nu, in 2019, gaat de ontwikkeling steeds verder. Maar op welke manier realiseren duurzame trends op een evenementenlocatie een beleving bij de bezoeker?

Duurzaam zijn?
Duurzaamheid is overal, in de politiek, in ons eten en ook in de bouw. We plaatsen zonnepanelen op ons dak en de polders staan vol met windmolens. Maar wat is de letterlijke betekenis van duurzaamheid? De Verenigde Naties (z.d.) definieert het begrip duurzame ontwikkeling als volgt: “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Dit betekent dat landen moeten letten op de negatieve effecten van economische groei, zowel op het milieu als op het welzijn van de mens. Hiervoor heeft de Verenigde Naties 17 “sustainable development goals” opgesteld. *

Ook de evenementenlocatie kan een bijdrage leveren aan het verkleinen van de negatieve effecten door zich duurzaam te ontwikkelen. Daarvoor bestaat het Green Key programma van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (2019). Hierbij kan een evenementenlocatie gecertificeerd worden met een Green Key Award, dat wil zeggen dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen, zonder dat de kwaliteit en het comfort van de gasten daaraan onderdoor gaat.

Eindoordeel: duurzame locaties zijn goed voor het milieu én voor de toekomst. Maar wanneer is je evenementenlocatie duurzaam? Wat zijn de huidige trends op dit gebied? Lees het volledige artikel:

 

Toekomst van Eventmarketing

In de serie Toekomst van Eventmarketing ism Hogeschool Utrecht verscheen eerder al:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Neptunus

  Neptunus is de onbetwiste expert als het gaat om tenten of tijdelijke accommodaties voor uw evenement
 2. Kinepolis

  Wil je van jouw event een succes maken? Val je graag op met originele relatiegeschenken? Of op zoek om jouw merk in...
 3. Azavista

  Azavista verhelpt de ergernissen van zakelijke evenementprofessionals door te zorgen voor een efficiëntere...
 4. AFAS Circustheater

  Het AFAS Circustheater gelegen in Scheveningen is de perfecte locatie voor elk evenement van 5 tot 1820 personen.
 5. RAI Amsterdam. De ideale plek voor uw evenement

  Een evenement, vergadering of congres bij RAI Amsterdam is nog leuker met een bezoek aan de stad Amsterdam. Amsterdam...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners