De toonaangevende restaurantgids Lekker weet het zeker:
restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is het beste restaurant van Nederland.
Voor het derde achtereenvolgende jaar.
'En nog onbetwist ook, want nergens is sprake van zo veel vakmanschap, durf en finesse', aldus de rapporteurs van de culinaire gids. Chef-kok Sergio Herman wordt geroemd door het blad, maar ook maitre Geoffrey Henderikse wordt het succes toegeschreven door het goede team dat hij heeft samengesteld.
Opvallend is verder dat de toprestaurants aardig verdeeld zijn over
Nederland. In de Top 5 van Lekker zijn verder weinig verrassingen, op enkele
verschuivingen na (tussen haakjes de plek in de Lekker Top 100 van 2006):
1. Oud Sluis, Sluis
- Zeeland (1)
2. Beluga, Maastricht - Limburg (5)
3. De Librije, Zwolle -
Overijssel (2)
4. De Leest, Vaassen - Gelderland (4)
5. La Rive (Amstel
Hotel), Amsterdam - Noord-Holland (7)
In de laatste week van november komt de Michelin-gids
uit.