Gouden Giraffe 2018, nominatie categorie PR&Mediawaarde: A night at the Magnum Mansion

19-03-2019 - GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De genomineerden van de Gouden Giraffe Event Awards kregen woensdag 13 maart allemaal een verrassingsbezoek van de organisatie. In de categorie PR&Mediawaarde ontving Glasnost een nominatie voor A night at the Magnum Mansion.

Casenaam: A night at the Magnum Mansion
Opdrachtgever: Magnum (Unilever)
Inzender: Glasnost Amsterdam
Locatie: InterContinental Amstel Amsterdam
Aantal personen: 275 gasten
Budget: tussen 300.000 – 400.000 euro

Doelgroep: de millenial en generatie Z

Hoofddoelstelling:
Creëer een buzz bij influencers en media rondom het merk Magnum en bereik via hen de Millenial doelgroep; Informeer de doelgroep over de premium kwaliteit van Magnum en de hoogwaardige ingrediënten; Geef lading aan de boodschap ‘Take Pleasure Seriously’; het belang van plezier in het leven en de waarde daarvan voor iedereen; Realiseer een uplift in merkimago en –bekendheid/herkenning onder de (consumenten)doelgroep.

Concept:
De Magnum Mansion is de plek waar de magie van Magnum tot stand komt. Voor één dag opende deze haar deuren in het beroemdste hotel van Nederland, het InterContinental Amstel Amsterdam. Hier was op verhalende wijze te zien hoe een Magnum tot stand komt. In een journey door het hotel werden gasten langs alle kwalitatieve ingrediënten meegenomen en stelden uiteindelijk zelf hun unieke Magnum samen. Geheel in lijn met de jaren ’20 stijl van de campagne, werden gasten voor één avond meegenomen in de magie van Magnum en beleefden een volledige Roaring nacht in de Magnum Mansion. Om de doelstellingen en doelgroep te bereiken is gekozen voor een strategie gericht op high profile influencers die ons merkverhaal konden vertellen. Via diens ogen – en hun social mediakanalen – werd de Magnum boodschap aan de doelgroep overgebracht.

Effect:
Gedurende de avond zijn er ruim 1.100 Insta Stories gepubliceerd en verschenen er rondom het evenement in totaal zo’n 1.500 publicaties. In totaal werd een mediawaarde bereikt van ruim € 3.000.000 en ging het cumulatieve bereik over de 115.000.000. Op basis van consumentenonderzoek, uitgevoerd door GFK, blijkt dat de Magnum Mansion – in combinatie met TV inzet – een uplift heeft gerealiseerd op Merkbekendheid (­ 57%), Overweging (­ 42,6%), Imago (­ 70%) en Merkbeleving (­ 68%). Ruim 39% van de Nederlandse Millenials geeft aan de campagne herkend te hebben.

 


Op 1 april 2019 in Jaarbeurs presenteren de finalisten zich nog 1 keer aan de jury en aan u. Inspiratie, inzichten en kennis van de 13 beste events van Nederland. Om vervolgens onderdeel te worden van de Gouden Giraffe Event Award Show in Jaarbeurs Beatrix. Daar moet u bij zijn:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
LAATSTE KANS: 90 kennissessies, 4 eventpodia, gratis kaarten #TNE19

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Unlimited Productions

  International full service production company. Technical- & creative concepts, high-end designs and quality event...
 2. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws. To...
 3. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 4. Sendsteps

  Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst? Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?
 5. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners