Fieldlab+Evenementen%3A+meer+dan+10+wetenschappelijke+partners+betrokken+bij+pilot+events
Nieuws

Fieldlab Evenementen: meer dan 10 wetenschappelijke partners betrokken bij pilot events

FIELDLAB EVENTS TEST EVENEMENTEN - Het voelt allemaal als de campagne met de koeien die de wei weer in mogen, maar test evenementen hebben natuurlijk alleen waarde als de validiteit van het onderzoek (de juistheid van de uitkomsten) aangetoond kan worden: komen de resultaten ook echt echt overeen met de werkelijkheid? Daar heeft Fieldlab meer dan 10 wetenschappelijke partners voor. Wie dat zijn en wat zij doen?

Om de onderzoeken op te zetten en in te richten en straks de wetenschappelijke validatie plaats te laten vinden, is Fieldlab Evenementen met een aantal wetenschappelijke partners een samenwerkingsverband aangegaan.
 
 • RadboudUMC
Prof. dr. Andreas Voss is vanuit RadboudUMC de hoofdonderzoeker van het Fieldlab Programma. Als viroloog, en prominent lid van het OMT, heeft hij de onderzoeksaanpak ontwikkeld en zal hij straks de wetenschappelijke resultaten van het onderzoek valideren en publiceren. Het RadboudUMC stelt daarnaast een Assistent beschikbaar die in september een grote enquete heeft opgezet en bijdraagt aan de interpretatie van de data die worden verzameld in de pilots.
 
Radboud UMC levert daarnaast samen met BUAS de functionarissen gegevensbescherming die de verwerking van de data hebben gecontroleerd op AVG en GDPR-richtlijnen.
 
 • BUAS / LCB
De Breda University of Applies Sciences en Logistics Community Brabant vormen het hart van het onderzoeksteam bij de Fieldlab pilots. Ondersteund door studenten van de opleiding eventlogistiek voeren zij de praktijkgerichte onderzoeken uit en verzamelen zij de data tbv het wetenschappelijk onderzoek.
 
 • TNO
TNO is op twee manieren betrokken bij het onderzoek. Zij leveren een gedragsdeskundige, die mee heeft geholpen bij het opstellen van de gedragsvraagstukken in de pilots. Daarnaast doen zij een laboratoriumonderzoek (dus buiten de pilots) naar de uitstoot van druppels en de beheersmogelijkheden in verschillende settings.
 
 • TU Delft
De TU Delft ontwikkelt het risico analyse model op basis van data dat straks houvast biedt voor de organisatie van evenementen en het restrisico. Prof. Dr. Ir. Pieter van Gelder geeft leiding aan een team dat de modellen hiervoor ontwikkelt. Dit is datagedreven onderzoek naar de invloed van contactmomenten, gedrag en omgevingsfactoren op de risico’s van COVID-19.
 
 • Universiteit Twente
Prof.dr.ir. R.M. Verdaasdonk voert onderzoek uit naar de uitstoot in een realistische setting en de verspreiding van druppels bij zingen, juichen en andere activiteit. Dit onderzoek vindt, na goedkeuring door de METC, plaats in de Ziggo Dome, rondom de pilots.
 
 • bbabinnenmilieu
Bureau bba heeft een richtlijn opgesteld voor ventilatie in grote publiekslocaties. Deze richtlijn is collegiaal getoetst door de Technische Universiteit Eindhoven en wordt nu in de praktijk getest; bba zal tijdens de pilots in Beatrixtheater, Ziggo Dome en op het evenemententerrein van Walibi Holland de luchtkwaliteit gaan meten.
 
 • Bureau Franken
Bureau Franken is partner van Fieldlab Evenementen en ondersteunt bij het onderzoek naar bezoekersdynamiek en begeleid de inzet van tags voor dit onderzoek.
 
 • TU Eindhoven
Parallel aan de pilots voert Prof. Dr. Ir. Bert Blocken van TU Eindhoven in de Johan Cruijff Arena een onderzoek uit naar de luchtkwaliteit en luchtreiniging op de tribunes in het stadion tijdens een evenement , op basis van (simulatie van) aerosolen. De data van dit onderzoek komen eveneens ter beschikking van Fieldlab.
 
 • Universiteit Sydney / DCM
DCM, dat de video analyse verzorgt voor de pilots, is verbonden aan de Universiteit van Sydney.
 
Wetenschappelijk partners die daarnaast hebben geadviseerd zijn onder meer:
 • de gedragsunit van RIVM en Universiteit van Amsterdam
 • Active Mode Lab van de TU Delft

 

 

Meer over Fieldlab Evenementen en de pilot events:

Fieldlab Evenementen: in welke...

Fieldlab Evenementen: in welke...

14-02-2021FIELDLAB PILOT EVENTS BEATRIX THEATER - De 500 bezoekers van Back2Live het zakelijke congres dat onderdeel uitmaakt van de pilot events van het Fieldlab Evenementen, worden verdeeld in 3 bubbels: geel, blauw en groen.... Lees verder »
Fieldlab Evenementen: welke testen, onderzoeken en vragen worden uitgevoerd?

Fieldlab Evenementen: welke testen, onderzoeken en vragen worden uitgevoerd?

14-02-2021FIELDLAB EVENEMENTEN TEST EVENEMENTEN CORONA - De 500 bezoekers van het Back2Live congres in het Beatrix Theater in Utrecht zijn proefkonijnen, maar dan wel van proeven waar heel goed en zorgvuldig over nagedacht is.... Lees verder »
Fieldlab Evenementen: wat is het doel van de pilot events?

Fieldlab Evenementen: wat is het doel van de pilot events?

14-02-2021FIELDLAB EVENEMENTEN PILOT EVENTS - Maandag is het zover. Met het zakelijke congres Back2Live in Beatrix Theater start een reeks pilot events van het Fieldlab Evenementen. En hoe toepasselijk, dit congres waar 500... Lees verder »
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.