Event+Talent+van+het+Jaar+Beg%C3%BCm+Saker%3A++%E2%80%98The+world+is+your+oyster%E2%80%99
Nieuws

Event Talent van het Jaar Begüm Saker: ‘The world is your oyster’

Ze is pas 20 jaar, sprankelt en als ze praat over de wereld van events beginnen de lichtjes in haar ogen te stralen. Met enthousiasme en vol energie studeert ze Evenementmanagement aan de Hogeschool Utrecht. Haar visie en passie leverden haar de winst op bij de IDEA Talent Scout. Begüm is een eventprofessional waar we nog veel van gaan horen.

Naam: Begüm Saker
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Zaanstad
Opeleiding: Eventmanagement Hogeschool Utrecht

Wat was jouw pitch tijdens de IDEA Talent Scout en waarom sprong je boven de rest uit?

In mijn pitch heb ik vooral verteld dat we als eventmanagers crossovers zijn. Creatieve mogelijkheden, mooie verhalen, mensen. Al die verschillende krachten bundelen we om mensen een mooie ervaring te geven. Daarnaast heb ik over mijn ervaringen verteld bij het organiseren van evenementen en waarom ik verliefd ben geworden op de eventbranche.

Die verliefdheid ontstond in de coronaperiode. Via via kwam ik in aanraking met het organiseren van activiteiten voor ouderen. Dat vond ik zo mooi, dat ik vervolgens zelf activiteiten ben gaan opzetten. Ook werkte ik als freelancer op diverse events. Zo ben ik erachter gekomen dat ik het ontwikkelen en uitvoeren van eventconcepten superleuk vind.

Wat is jouw visie op de toekomst van live communicatie en experience marketing?

De jonge generatie komt nu binnen in de branche. Die nemen hun eigen dingen mee. Kijk naar social media. De jongere generatie haalt via social media heel gericht inspiratie op uit de hele wereld. Zo zie ik wel eens dingen op social media en hoor ik wel eens wat van vrienden uit andere landen, waar ik zelf dan erg geïnspireerd van raak.

De digitale wereld heeft zoveel te bieden en dat wordt alleen maar meer. De komende periode wordt het belangrijk de juiste balans te vinden tussen live communicatie en online.

Belangrijk is ook om open te staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Blijf nieuwsgierig. Niet voor niets is mijn credo ‘The world is your oyster’.

Waar zie je kansen? Waar zitten de grootste uitdagingen?

De wereld verandert, de cultuur binnen bedrijven verandert. Dat is mede het gevolg van de jonge generatie die nieuwe kennis meebrengen en andere dingen belangrijk vinden. Die nieuwe energie brengt volop kansen met zich mee. De uitdaging zal zijn om die overgang vloeiend te laten verlopen, de verschillende generaties en de verschillende culturen met elkaar te laten samenwerken.

Van alle trends en ontwikkelingen, op welke zou jij vol in willen zetten?

Ik ga voor duurzaamheid en mindfulness. Duurzaamheid klinkt erg voor de hand liggend, maar ik zou het graag in meerdere aspecten van een evenement willen implementeren. Denk hierbij aan zo min mogelijk voedselverspilling, als mogelijk vegetarisch eten, niet onnodig veel flyers en het hergebruiken van materialen.

Mindfulness gaat over balans. Er moet zoveel, er is zoveel te doen. Pak af en toe even een moment om de dingen goed te ervaren en tot je te laten doordringen. Ook tijdens events zou je hier ruimte voor moeten inbouwen. Het maakt de ervaring zoveel beter. Een programma helemaal vol stoppen, dat je de hele dag moet rennen om alles te zien, dat is niet meer. Bouw als organisator tijd en ruimte in om de ervaringen te kunnen verwerken, goed door te laten dringen.

Stel je bent een bureau en je mag pro-actief een merk, bedrijf of organisatie benaderen voor een tof concept, welke zou dat zijn en wat zou je voorstellen?

Ik vind het lastig een concreet bedrijf te noemen. Het zou een ‘druk’ bedrijf zijn. Dat zijn natuurlijk heel veel bedrijven. Van dat bedrijf zou ik de middenlaag, het middle-management meenemen naar een villa in een zonnig, tropisch oord. Ik kies juist voor de middenlaag, omdat die altijd tussen twee vuren in staan. In de villa ondernemen ze allerlei activiteiten, zoals pottenbakken of surfen. Zo leer je elkaar op een andere manier – in alle rust – kennen.

Tijdens dat evenement zou dan ook samen gekookt en gegeten kunnen worden. Ik denk dat eten mensen met elkaar verbindt. Eerst ga je de maaltijd bereiden, samen iets creëren en er dan samen van genieten.

In deze serie ook de overige winnaars van de IDEA Talent Scout:

1. Begüm Saker

>> Event Talent van het Jaar Begüm Saker: ‘The world is your oyster’

2. Sam Voorham

>> Eventtalent Sam Voorham: Fysiek bij elkaar komen wordt en een luxe

3. Noa van Benthem

>> Eventtalent Noa van Benthem: experience marketing wordt persoonlijker en in co-creatie

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.