Drive+Thru+Concepten+%283%29%3A+Avans+Hogeschool
Nieuws

Drive Thru Concepten (3): Avans Hogeschool

DRIVE THRU CONCEPTEN - Ook bij Avans Hogescholen werd voor de diplomering een drive thru concept ontwikkeld om de vele honderden studenten hun diploma op een passende wijze, vol beleving uit te reiken. Zowel Marloes van den Boom van Boomming Business als Niels Oostenrijk van DKB Audiovisual gaven tekst en uitleg over de drive thru concepten die voor Avans in Den Bosch, Breda en Tilburg werden neergezet.

Evenement:
Drive thru diplomering Avans Hogeschool 

Wie was de opdrachtgever:
Avans Hogeschool

Wie waren de uitvoerders:
Boomming Business & team. (perfecte samenwerking met: Koolhaas Concepts, Twycer fotografie, Frame Freaks filmploeg,De Feestcaravan, Looping Good, Contraversial, DJ Meester Moeilijk (AT Bookings) verschillende event toppers en nog een stel meedenkende toeleveranciers

Wie was de Doelgroep?
Alle geslaagden van Avans Hogeschool, in 2020 ( circa 750) en 2021 (circa 2000). Van totaal 11 verschillende Academies en 27 verschillende opleidingen. Iedere opleiding apart en op maat waar het kon.

Wat was de doelstelling/ uitdaging?
Als hoofddoelstelling: Maak de diploma uitreiking zo bijzonder dat ook al studeren ze af in deze uitdagende tijd, ze deze uitreiking gaan waarderen en niet vergeten!

Wat was het concept?
De aftermovie van de diploma-uitreiking van Avans Hogeschool in Den Bosch (2020):

Een drive thru met een hoog vermaak gehalte, waarin het officiële gedeelte (het ondertekenen van het diploma) nog maar een klein onderdeeltje wordt in de totale beleving. Zo min mogelijk wacht gevoel, zo veel mogelijk vermaak gevoel. START: Entree via de grote boog, daar al een felicitatie ontvangen en dan door naar de drive in Bioscoop (film van de directie van zijn of haar opleiding), vervolgens door de FUNstreet,via Looping Good en Contraversial naar de parkeerzone, waar Meester Moeilijk iedereen onder zijn muziekje naar de registratiebalie liet gaan. In groepen van 8 studenten en hun gasten gingen zij via de corridor naar de grote zaal (te voet). Daar werden ze ontvangen door Joep & Sjors oftewel Ome Joop en Ome Sjaak, de kroeg uitbaters van de gezelligste kroeg van Nederland. Het snelste afstudeerfeestje ooit werd gerealiseerd in samenwerking met alle docenten en studiebegeleiders van deze opleiding. Oja, ook werd hier natuurlijk een diploma ondertekend en ontvingen de studenten een persoonlijk woordje van de docenten. Vervolgens werden ze vastgelegd op de gevoelige plaat met opa, oma, hond, baby, ouders, vriend, vriendin of alleen met zijn of haar diploma. Weer terug in de auto reden ze langs de laatste stop, de felicitatie, cadeau pakketten, uitzwaai-stop! 

En wat maakte het zo bijzonder?
De samenwerking met Avans, alle Academies en docenten en onze crew. Iedereen had 1 doel en dat was een onvergetelijk moment creëren voor de studenten en hun gasten. Lange dagen, korte nachten en HEEL VEEL AUTO's, maar wat een lol en een complimenten regen van zowel de studenten als hun gasten.

Hoe paste de drive thru in het voor- en natraject?
Aangezien de Academies normaal gesproken altijd in de AULA of ATRIUM van de Hoge School zitten met alle verschillende opleidingen hebben we er nu voor gekozen om per Academie te communiceren. Met vooral veel vrolijkheid en enthousiasme zijn alle studenten uitgenodigd en kregen ze steeds meer een beetje informatie. Door aan te geven dat van START tot FINISH zo'n 40 minuten zou bedragen werden auto's vaak volgestopt met familie / gezin. Veel nieuwsgierigheid bij de de studenten, maar zeker ook bij de docenten en Academies, ;-) In het voortraject hebben we video's opgenomen op maat per Academie. In het natraject hebben we een toffe, vlotte aftermovie (ook op maat) toegestuurd naar de studenten en daarbij het digitale fotoboek (per opleiding met goedkeuring van de studenten). 

Wat was het effect/ impact?
In 2020 was de impact zodanig positief dat er snel besloten werd dit in 2021 weer te doen. Afgelopen editie was van 5 tot en met 9 juli. 5 hele lange dagen, maar met volle energie en vrolijkheid van een professioneel team! Echte entertainers en echte aanpakkers. Ook deze editie is zo goed bevallen bij Avans en alle gasten dat de volgende alweer gepland staat in oktober dit jaar. Sommige Academies geven al aan dat zij ervoor tekenen als deze opzet blijft en zij liever niet meer terug gaan naar de oude manier van diploma uitreikingen!Ook Niels Oostenrijk van DKB Audiovisual vulde het Drive Thru Concepten-vragenformulier in voor zijn bijdrage aan de drive thru concept voor Avans Hogescholen in Breda 2021:

Wie was de opdrachtgever? 
Avans Hogeschool

Wie de uitvoerders? 
DKB Audiovisual

Wie was de doelgroep? 
2000 afgestudeerde studenten

Wat was de doelstelling/uitdaging? 
Hoe verzorg je een onvergetelijke, verdiende en persoonlijke diplomering voor een groep studenten die niet met 2000 man tegelijk kunnen feesten zoals je normaal zou doen. Hoe faciliteer je dit op een veilige manier, waarop alle ingrediënten van een reguliere diplomering, en daar waar mogelijk nog meer ideeën, samen komen om dit doel te bereiken?

Wat was het concept? En wat maakte het zo bijzonder? 
Wij vinden: Een diplomering schreeuwt om erkenning, persoonlijke felicitaties, een beleving, uitzinnigheid, maar natuurlijk ook feest, en trotse familie en vrienden die normaal gesproken naast je zitten in de aula / auditorium. 
We bedachten al snel dat we veel meters nodig hadden voor een veilige logistieke route, maar wisten ook dat een grote parkeerplaats te weinig cachet had voor wat we de studenten wilden bieden.

Gezien het lokale karakter van de Avans Hogeschool, hebben we gekozen voor de IJsbaan in Breda.
Per academie was er per dag een tijdslot waarop men werd uitgenodigd. Ontvangst en registratie ging met veel fun en content via de parkeerplaats en vervolgens werd men per academie in groepjes van 5 auto’s de ijsbaan op begeleid. Door opzwepende muziek kwamen de feestvierders via de eerste bocht bij een 90 meter lange black box tunnel. De gordijnen gingen open en men mocht in de 5 vakken parkeren, waarna er een aftelklok afliep en een persoonlijke boodschap door hun docenten werd ingestart.

Na een reeks van audiovisuele verrassingen, een fluor kunstwerk en lasershow, verliet men de tunnel om vervolgens onder de DJ door te rijden die op 4 meter hoogte stond te draaien.

Op het tweede rechte stuk was er dan het tekenmoment waar de docenten klaar stonden de studenten te feliciteren en men ook op de foto kon.Foto's: Etienne Hessels

Uiteindelijk verlieten de feestgangers de ijsbaan met een persoonlijke goodiebag.

Omdat er in de auto vaak plek was voor zo’n 4-5 personen, zorgden we ervoor met 10 camera’s dat de hele show werd uitgezonden d.m.v. een livestream voor de familie en vrienden die er niet bij konden zijn.

Hoe paste de drive thru in een voor- en natraject? 
De studenten zijn gedurende het laatste jaar van hun studie veelal op afstand begeleid. De uitdaging aan ons was om een brug te maken van remote, naar toch een live beleving die je kon “vereeuwigen” (natraject). De beelden zijn opgenomen en worden per academie naar de afgestudeerden gestuurd.

Wat was het effect / de impact? 
Het effect was het gewenste antwoord op de doelstelling: een onvergetelijke en persoonlijke diplomering in een tijd waarin een normale viering niet mogelijk was. Het was een fantastische samenwerking met Avans en de locatie om dit tot een mooie, succesvolle productie te leiden.Bekijk ook:
>> Drive Thru Concepten (1): Deltion College
>> Drive Thru Concepten (2): VisitBrabant Convention Bureau & MPI Nederland
>> Drive Thru Concepten (4): EDC
 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.