Drive+Thru+Concepten+%281%29%3A+Deltion+College
Nieuws

Drive Thru Concepten (1): Deltion College

DRIVE THRU EVENEMENT - De komende dagen aandacht voor diverse Drive Thru concepten die de afgelopen maanden zijn georganiseerd. Onder het mom van: niet focussen op wat niet kan, maar kijken wat er wel kan, in deel I eventmanager Natasja Sieders over de diploma-uitreiking van het Deltion College.

Evenement:
Drive-in Diplomering van het Deltion College

Wie was de opdrachtgever?
De opdrachtgever was directie van het Deltion College

Wie de uitvoerders?
Marketing & Communicatie afdeling van het Deltion College

Wie was de doelgroep?
Geslaagde studenten en hun familie

Wat was de doelstelling/uitdaging?
In deze corona tijd toch een spetterende en onvergetelijke diploma uitreiking organiseren voor onze geslaagden.

Concept:

Helaas was het dit schooljaar op de campus van het Deltion College nog niet mogelijk om diploma’s op de reguliere wijze uit te reiken. Net als in 2020 is er weer gekozen voor een drive-in diplomering. De onderwijsteams konden zich hier voor inschrijven. Ruim 3.000 geslaagden zijn in 2 weken tijd dagelijks met hun familie van ‘s morgens 9.00 uur tot ’s avonds 21.30 uur door de drive thru gereden om zo hun diploma in ontvangst te nemen.

De drive in was een echt spektakel! In samenwerking met onze huiscateraar ISS, Traffic Support, Bwefar, onze studenten van de opleiding beveiliging, horeca en facilitair, MEProductions en de Vermakelaar hebben we een hele toffe belevingsroute gecreëerd.

De geslaagde kwam met zijn/haar familie aan in een versierde auto en volgde de route die werd aangegeven. Zij werden ontvangen door ludieke typetjes en overal op de route stonden hekwerken met doeken en bordjes met leuke en grappige teksten a la Zwarte Cross. Op de route waren naast de typetjes ook acts van verschillende artiesten zoals aerial acts, steltenlopen en vuurspuwen.

Bij de 1e stop ontvingen de geslaagden een graduation cap en informatie over Deltion Connect, het alumni platform van het Deltion College.

Bij de 2e stop werden de geslaagden op de foto gezet en kregen ze de polaroid foto mee. Voordat de geslaagden het feestterrein opreden werden ze welkom geheten door een gastheer en tevens DJ. Onder luid applaus en gejuich van de applaus button en rook uit de rookmachine reden de geslaagden het terrein op. Daar ontvingen ze bij stop 3 een koffie/thee to go en een petit four voor alle inzittenden van de auto. Daarna reden zij door naar de laatste stop waar de geslaagden een goodiebag en een zuignapbordje ‘Hoera geslaagd’ voor op het autoraam ontvingen.

Vervolgens parkeerden de geslaagden op de aangewezen plek voor het grote podium. Hier vond een uur lang de uitreiking van de diploma’s door de onderwijsteams plaats. Over een gouden loper met opzwepende muziek van ‘Eye of the tiger’ konden de geslaagden het podium betreden en hun diploma ondertekenen. De hele diploma uitreiking was voor de mensen op de parkeerplaats te beluisteren via een FM frequentie. We mochten (ivm geen evenementenvergunning in corona tijd) geen geluidsoverlast veroorzaken en via de FM frequentie kon iedereen alles heel goed volgen. Verder was alles goed te zien door de ledwall die in het podium hing. Doormiddel van cameraregistratie werd alles goed in beeld gebracht. Ook werd er voor de thuisblijvers een livestream uitgezonden via ons eigen streamingskanaal Deltion.tv. Deze uitzendingen waren later ook nog terug te kijken.

Na afloop van het programma op het podium verliet iedereen al toeterend het terrein en werden de geslaagden uitgezwaaid door de typetjes en de trotse docenten. Op naar de vakantie!

Hoe paste de drive thru in een voor- en natraject?
De eerste kennismaking met Deltion College voor de studenten vindt vaak plaats tijdens onze open dagen. De ontvangst is dan groots en het Deltion College pakt uit. Aan het einde van hun studieloopbaan willen we ook groots afscheid nemen. Helaas kan dat vanwege corona niet op reguliere wijze. Aangezien de studenten al 2 schooljaren veel ongemak hebben ervaren tijdens hun schoolcarrière bij Deltion, wilden we de diploma uitreiking graag nog grootser aanpakken dan normaal.

Wat was het effect / de impact?
De impact was groot. De docenten maar vooral de studenten en hun familie waren erg enthousiast over deze manier van diplomeren. In deze tijd toch een groot blijk van waardering voor de student. Het was een feestje voor iedereen! Naderhand is er veel over gepraat en ook veel gedeeld op social media. Voor de editie in september hebben we alweer 1.000 inschrijvingen. Ook geeft een deel van de docenten aan dat ze de drive-in ieder jaar wel zouden willen.

Bekijk ook:

>>  Drive thru concepten (2): VisitBrabant Convention Bureau & MPI Nederland

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.