Branchevereniging+IDEA+opent+meldpunt+WKR+na+vele+reacties+op+EventBranche%2Enl
Nieuws

Branchevereniging IDEA opent meldpunt WKR na vele reacties op EventBranche.nl

BRANCHEVERENIGING EVENEMENTENBRANCHE - IDEA heeft per direct een meldpunt WKR (werkkostenregeling) geopend. Eventprofessionals kunnen daar aangeven welke 'schade' zij oplopen door de nieuwe wetgeving. De branchevereniging hoopt zo afdoende bewijslast te verzamelen om de regeling bij de evaluatie terug te draaien.

De Werkkostenregeling is in oktober 2010 aangekondigd door Minister De Jager en, na sterk verweer uit de markt waarbij diverse brancheverenigingen de handen ineen sloegen, per 1 januari 2011 van kracht geworden. De invoering van deze regeling heeft een grote impact op de totale evenementenbranche. In 2013 is er een ministerieel evaluatie moment gepland voor de WKR.

IDEA-voorzitter Gerben Plasmeijer reageerde direct nu eindelijk eventprofessionals massaal reageren op de voor onze branche dramatische wetgeving: 'Als lid van VNO NCW is IDEA nauw betrokken bij de discussies over de WKR en wordt een alternatieve regeling voorbereid ten behoeve van de evaluatie van dit beleid in 2014. Ten einde daar wel beslagen ten ijs te komen, is het van groot belang harde bewijslast te verzamelen: annuleringen van definitieve evenementen, annuleren van voorgenomen bijeenkomsten en personeelsfeesten, omzetverlies, ontslagen etc. Daarom roept IDEA alle branchegenoten in de brede zin van het woord, maar ook opdrachtgevers op, de dramatische gevolgen van de WKR te melden aan IDEA. Hiertoe heeft IDEA vanaf heden een meldpunt ingericht waar alle informatie strikt vertrouwelijk wordt behandeld. Stuur al uw ervaringen en voorbeelden op naar: info@ideaonline.nl onder vermelding van WKR.'

'De alternatieve regeling welke bij de Minister wordt ingediend zullen wij vanzelfsprekend te zijner tijd met u delen', aldus Plasmeijer.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.