Positieve+ontwikkeling+publieksbeurzen%2C+vakbeurzen+in+zwaar+weer
Nieuws

Positieve ontwikkeling publieksbeurzen, vakbeurzen in zwaar weer

EVENEMENTENBEURS - Uit de Beurzen Monitor, onder ruim 600 vak- en publieksbeurzen, is gebleken dat het aantal vakbeurzen vorig jaar met 10,4% is afgenomen ten opzichte van 2014. Daar tegenover staat echter wel een stijging in het aantal publieksbeurzen, waardoor ook het aantal exposanten, bezoeken en de bestedingen zijn toegenomen.

Het aantal vakbeursbezoeken is met 2,6% afgenome en het aantal exposanten met bijna 10%. De daling is deels toe te rekenen aan het feit dat er in 2015 een aantal tweejaarlijkse vakbeurzen niet hebben plaatsgevonden. Daarnaast worden ook steeds meer vakbeurzen samengevoegd, waardoor er jaarlijks minder beurzen overblijven. Het samenvoegen van brancheverwante beurzen zorgt weliswaar voor voldoende publieke belangstelling, maar in totaal leidt het tot een inkrimping in vergelijking met de jaren daarvoor. Het lijkt er echter op dat dit voor sommige vakbeurzen de enige manier is om te overleven.

De beurzensector laat in zijn totaliteit echter progressie zien in 2015 ten opzichte van 2014. Ondanks dat het totaal aantal beurzen licht daalt, stijgt het totaal aantal bezoeken met 2,4%. Deze beursbezoekers geven ook meer uit tijdens hun bezoek, 4% meer ten opzichte van 2014. Tevens is er opnieuw een stijging te zien in het aantal exposanten. Dit komt voornamelijk door de groei van de publieksbeurzen. Klaarblijkelijk stijgt dit medium onder het exposerende bedrijfsleven en instellingen.

Beurzen Monitor
De Respons Beurzen Monitor komt tot stand in samenwerking met branchevereniging CLC-VECTA. In de Beurzen Monitor staan de officiële branchecijfers vak- en publieksbeurzen opgenomen. Daarnaast bevat de Monitor een uitvoerige analyse van de Nederlandse beurzensector, alsmede de profielen van de 50 grootste vak- en consumentenbeurzen in Nederland.

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.