Evenementenlocaties+massaal+over+op+WiFi
Nieuws

Evenementenlocaties massaal over op WiFi

EVENTBRANCHE NIEUWS - In het komende EventBranche Magazine staat een artikel over WiFi op evenementenlocatie. Wat blijkt uit een rondgang langs de evenementenlocaties: WiFi wint terrein.

Uit een indicatieonderzoek dat EventBranche.nl onder tientallen locaties heeft gedaan, blijkt dat minimaal 7 op de 10 locaties beschikt over een netwerk. De locaties waren opgedeeld in accommodaties voor meer dan 500 gasten of minder dan 500 gasten. Bij de grote locaties is bijna een 100% dekking als het om WiFi gaat, maar voor het gebruik moet in de helft van de gevallen betaald worden. Een methode die veel voorkomt, is dat het gebruik van WiFi voor een bepaalde tijd gratis is en dat er daarna voor betaald dient te worden. Van de grote locaties zonder WiFi (10 procent) gaven alle respondenten aan bezig te zijn met (het informeren over) de aanleg ervan.

100% gratis
Bij de kleinere locaties beschikt 70% over WiFi. De kleinere locaties met WiFi vragen in alle gevallen geen kosten voor het gebruik. Daarbij moet worden opgemerkt: de aanleg- en capaciteitskosten van een WiFi-netwerk waar grote groepen gebruik van maken, zijn veel kostbaarder dan wanneer er kleinere groepen gebruik van maken.

Voor het hele artikel zult u nog even geduld moeten hebben, deze staat in het EventBranche Magazine dat eind februari bij u in de bus valt. Bent u nog geen abonnee van EventBranche? Wordt dan nu lid door hier te klikken en u aan te melden!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.