Discussie%3A+Den+Haag+omarmt+inkomende+incentive%2C+maar+remt+Nederlandse+incentives+af
Nieuws

Discussie: Den Haag omarmt inkomende incentive, maar remt Nederlandse incentives af

EVENEMENTENBUREAU INCENTIVE - EventBranche heeft er een sport van gemaakt: een blijvende zoektocht naar mega incentives vanuit China. Deze week ook eentje in Nederland. En wat schetst onze verbazing: minister Kamp is dolblij met de incentive. Weet hij dan ook dat de WKR een dergelijke incentive van een Nederlands bedrijf vrijwel onmogelijk maakt?

En natuurlijk begrijpen wij ook wel dat de overheid het liefst alle bedrijfsactiviteiten binnen de landsgrenzen houdt, logisch. Maar nog los van het feit dat incentivebureaus ook tot de Nederlandse economie behoren, dat de logistiek, de programmaboekjes, de rugzakjes, de registratie, de speciale website, etc etc echt van Nederlande bodem komen bij zo'n reis is er nog een interessant ander argument. En wat is er nou leuker dan dat de minister dat argument zelf aandraagt.

Kamp verwacht namelijk dat het bezoek van het Chinese bedrijf aan Nederland voor een sneeuwbal zal zorgen. Doet die Nederlandse incentive naar China dat dan niet? Wat is er nog mooier dan dat een Nederlands autobedrijf tijdens de incentivereis op bezoek gaat bij een Chinese collega? Daar contacten legt? Van waaruit weer handel gaat ontstaan? Maar de lofzang voor het Chinese bedrijf dat Nederland komt, klinkt voor alsnog als een WKR-valse noot in de oren. Meten met twee maten? Of een mooie aanleiding om de goed bedachte werkkostenregeling van meerwaarde te laten zijn voor alle Nederlandse bedrijven. Ook de eventbranche. Hoe? Omhoog met dat forfait! Als het de overheid echt te doen is om de papierdruk te verlichten, krik dan die 1,2 procent omhoog! Wat is er mis met 5 procent? Dat wil niet betekenen dat we massaal het vliegtuig nemen naar China, maar het betekent wel dat er ruimte blijft voor incentives, bedrijfsfeesten en bedrijfsuitje.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.