Werkkostenregeling WKR en bedrijfsfeesten, bedrijfsuitjes en evenementen

De werkkostenregeling en evenementen is een dossier met cases, advies en achtergronden mbt de werkkostenregeling / WKR icm evenementen, bedrijfsuitjes en bedrijfsfeesten. Bent u eventprofessional, eventmanager, secretaresse of andere opdrachtgever of organisator van een personeelsfeest, teamuitje, bedrijfsfeest, bedrijfsuitje of een ander intern evenement? Bestel dan hieronder uw Dossier WKR en events. Voor nu alvast 3 tips uit het dossier:

1) Is het karakter van de activiteit in overwegende mate als zakelijk te kwalificeren, dan zijn de hieraan verbonden reis-, verblijf- en studiekosten volledig gericht vrijgesteld. Een eventueel ondergeschikt consumptief element op de dag brengt daar geen wijziging in.

2) Is het karakter van de activiteit in overwegende mate consumptief te noemen dan zijn de reis- en verblijfkosten niet gericht vrijgesteld. De werkgever kan er natuurlijk wel voor kiezen om deze kosten aan te wijzen als eindheffingsloon.

3) De staatssecretaris heeft aangegeven dat een sociaal en maatschappelijk uitje beschouwd kan worden als overwegend zakelijk waarbij dus sprake is van gericht vrijgestelde reis- en verblijfkosten.

Veel meer tips, informatie en broodnodige kennis in het WKR Dossier. Bestel het dossier vandaag nog:

Werkkostenregeling en events:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.