Live Impact project genomineerd voor Planetree Award

24-01-2018 - Eén keer per jaar reikt Planetree de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Live Impact en Spaarne Gasthuis zijn met het event "Gala van de Vrouwenkwaaltjes" hiervoor genomineerd.

Hevige menstruaties, ongewild urineverlies, verzakkingen en minder zin in seks. Het zijn geen onderwerpen waar je makkelijk over praat. Jammer, want rond hun 40e krijgen heel veel vrouwen hier mee te maken en vaak is er echt wel wat aan te doen. Maar de drempel naar de huisarts/gynaecoloog is hoog. Veel vrouwen denken ‘dat het erbij hoort’. Hoog tijd vonden het Spaarne Gasthuis en Live Impact | Eventmarketing om de genoemde ‘kwalen’ op een taboedoorbrekende manier voor het voetlicht te brengen.

Het ‘Gala van de Vrouwenkwaaltjes’ werd bedacht. Een prikkelende titel, die de aandacht trekt én de lading dekt.

Het zaalprogramma bestond uit inhoudelijke bijdragen van de gynaecologen en seksuoloog. Tussendoor was er ‘kwaaltjesbingo’ en als uitsmijter een cabaret-act van Kristel Zweers. Ook was er volop interactie met het publiek via een live voting tool. Geen vraag was te gek, geen onderwerp werd geschuwd. Het geheel werd op humoristische, maar ook inhoudelijke wijze geleid door Sofie van den Enk. Na het zaalprogramma was er ‘de afterkwaal’ in de foyer. Met opnieuw lekkers, muziek, een boekentafel en de gelegenheid met een van de gynaecologen of de seksuoloog te praten. 

De beschikbare 400 kaartjes waren snel uitverkocht. 1800 (virtuele) bezoekers konden via een Facebook live-stream vanuit huis meegenieten.

Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes werd op een unieke, vernieuwende, ludieke en humoristische manier de taboesfeer rond vrouwenkwaaltjes doorbroken. Daarnaast was deze “out of the box” aanpak een stimulans om informatievoorziening van lastige thema’s en vraagstukken op een meer aansprekende, aantrekkelijke en laagdrempelige manier aan specifieke doelgroepen te presenteren. 

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Obsession Evenementen & Communicatie

  Bijzondere ontmoetingen, perfect geregeld!
 2. XSAGA

  Bij XSAGA hebben wij een grote passie voor mensen en merken.
 3. D&B Eventmarketing

  Dé eventpartner van ondernemend Nederland
 4. Amplify Eventmarketing

  Welkom bij Amplify EventMarketing
 5. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners