Evenementenfonds Amsterdam maakt binnen budget van 2 miljoen ook ruimte voor nieuwkomers

04-01-2019 - Pride Amsterdam, het Grachtenfestival, de Uitmarkt...ze horen bij de stad Amsterdam. Daarom kunnen ze elk jaar rekenen op subsidie uit het Evenementenfonds van de gemeente. In 2019 gaat de gemeente echter ook ruimte maken voor nieuwkomers.

Het Evenementenfonds heeft in 2019 € 2.068.453 beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten die organisatoren maken voor een evenement. Zij kunnen alleen subsidie aanvragen voor een bepaald type kosten: beveiliging en veiligheid, overlastbeperking, marketing/communicatie, projectmanagement, mobiliteit en duurzaamheid/milieukosten. De gemeentelijke steun mag maximaal 50% zijn van de totale begroting. Een evenement moet zelf dus ook ten minste de helft van de inkomsten genereren.

Ruimte voor nieuwkomers
Amsterdam wil ook nieuwe initiatieven steunen met subsidie die beschikbaar is via het Evenementenfonds. Zonder ondersteuning kunnen zij een eerste editie van hun evenement vaak niet van de grond krijgen. Met behulp van de subsidie kunnen zij uitgroeien tot jaarlijks terugkerende evenementen. Voorbeelden hiervan zijn het Amsterdam Light Festival en Amsterdam Art Weekend. De nieuwkomers waar dit jaar subsidie naartoe gaat zijn het Huiskamerfestival, het honderdjarig bestaan van de stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam en het Rembrandtfestival (laatste twee zijn eenmalig).

Kleinschalige lokale evenementen
Verder wordt er dit jaar 100.000 euro gereserveerd voor kleinschalige lokale evenementen. Daarvoor kunnen de stadsdelen aanvragen indienen bij het Evenementenfonds. En er wordt vast 150.000 euro gereserveerd voor de viering van 750 jaar Amsterdam in 2025.

Nog niet alles toegekend
Er is nu € 1.974.347 toegekend. Het restant budget van € 94.106,75 wordt gereserveerd voor onvoorziene gebeurtenissen of evenementen die zich gedurende het jaar nog melden en die extra ondersteuning nodig hebben.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners