1000m² aan zonnepanelen bovenop de Fokker Terminal

01-05-2018 - De installatie zal de Fokker Terminal in Den Haag gaan voorzien van 70% van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte. Voor dit project heeft de Fokker Terminal een SDE subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Den Haag.

Wethouder Wijsmuller, Tom Verhaar van de Fokker Terminal en Leendert Florusse van Rooftop Energy hebben gezamenlijk de zonnecentrale officieel in werking gesteld van de vorige maand geplaatste 600 zonnepanelen. De zonnecentrale, gerealiseerd door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van circa 1000m2. 

Opbrengst zonnecentrale 
De installatie gaat ongeveer 164.000 kWh per jaar produceren en voorziet in ca. 70% van de totale jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van de Fokker Terminal. De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 100 ton per jaar. Tom Verhaar, directeur van de Fokker Terminal heeft circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo wordt er onder andere ook 5 miljoen liter drinkwater gecompenseerd in de ontwikkelingslanden. Verhaar is blij met de samenwerking met de gemeente Den Haag. Zij hebben het dak beschikbaar gesteld om de zonnecentrale mogelijk te maken. 
 Den Haag klimaatneutraal en aardgasvrij
De gemeente wil dat alle gebouwen (woningen, bedrijfspanden en openbare voorzieningen) in de stad in 2040 klimaatneutraal en aardgasvrij zijn. Dit betekent dat alle gebouwen in Den Haag van het aardgas af gaan. Voor de energie- en warmtevoorziening wil de gemeente overgaan op duurzame energie uit de zon, water, wind of aarde. De realisatie van de zonnepanelen op de Fokker Terminal is een mooie stap op weg naar een klimaatneutraal Den Haag. In Den Haag is nu ongeveer 14 MW gerealiseerd, dit project voegt daar weer 1%/ 0,17 MW aan toe.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners