WiFi4Rent+maakte+eerste+speelfilm+met+twitterregie+mogelijk
Nieuws

WiFi4Rent maakte eerste speelfilm met twitterregie mogelijk

ONLINE COMMUNICATIE - Het was voor het eerst dat de kijker zelf de regie in handen had. Via Twitter kon er meegewerkt worden aan de productie van de promotiefilm voor de komende editie van het Nederlandse Film Festival. Omdat de set op een afgelegen plek was, zorgde WiFi4Rent voor een oplossing.

Op maandag 6 augustus jl. konden Nederlandse filmliefhebbers via Twitter een live thriller regisseren. Onder het motto "Pak de regie!" riep het Nederlands Film Festival iedereen op om mee te doen aan ’s werelds eerste live speelfilm: ONDER CONTROLE.

De set was op een geheime locatie, maar daar lag voor de producent nog wel een probleem. Op deze locatie was er geen internet beschikbaar. Mobiel internet was er ook niet bruikbaar. Door de aard en de constructie van de locatie was mobiel bellen zelfs veelal niet mogelijk. WiFi4Rent.nl bood een oplossing. 'Door de inzet van twee satelliet-internetverbindingen was het mogelijk de Twitter berichten te ontvangen en de kijkers via een webcam live een kijkje achter de schermen te geven. Ook de aanwezige pers en andere genodigden konden hun (live) verslag doen vanaf de locatie. Door gebruik te maken van twee gescheiden satellietverbindingen, was er een altijd een back-up beschikbaar mocht er een probleem ontstaan. In veel opzichten was de totale productie uniek en een technisch hoogstandje', aldus Herman van Dungen van Wifi4Rent.

Tobias Wilbrink, producer bij Wefilm, was zeer te spreken over de geboden oplossingen. 'WiFi4Rent heeft in bizarre omstandigheden een stabiele internet connectie op weten te zetten zodat 's werelds eerste live thriller, geregisseerd via twitter een succes werd.' Herman van den Dungen, directeur van WiFi4Rent: 'Het was een hele uitdaging. Want voor het Twitter deel was er geen generale repetitie. Dan is een goede samenwerking met de opdrachtgever en partners een vereiste. Zo blijkt maar weer dat internet via een satelliet snel operationeel, schaalbaar en bovendien overal (in Europa) inzetbaar is.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.