Werkkostenregeling: Weet de Belastingdienst genoeg van ons vak? Dat is onze zorg!

20-04-2016 - WERKKOSTENREGELING EVENEMENTEN - Tijdens de EventBranche Borrel bij CitySense in Utrecht was het derde onderwerp de werkkostenregeling. Bij de aankondiging van het onderwerp ging er een zucht door de zaal...'niet weer', was hoorbaar zonder geluid. Toch nam Maarten Schram van IDEA de tijd om uitleg te geven en een korte update van zorgen en wellicht stilte voor de storm?

 - Onderstaande video is afkomstig van de camera van EventBranche.nl. De officiele videocompilatie van het evenement volgt en wordt op zeer professionele wijze gemaakt door Univate.nl - 


>> Alles weten over de Werkkostenregeling en evenementen? Download ons dossier voor 49,- euro <<


Maarten Schram (IDEA) legde twee zaken bloot. Schram vraagt zich nog altijd af of de Belastingdienst voldoende inhoudelijke kennis van ons vak heeft om onderdelen uit evenementen te beoordelen op inhoud of fun. Als voorbeeld noemt hij een kookworkshop, waar de eerste associatie fun zal zijn, maar door eventprofessionals vaak goed embed wordt in een inhoudelijk en strategisch evenement. Daarnaast zou volgens Schram de stilte rondom de controles op de WKR icm evenementen, te verklaren zijn door de werkdruk bij de Belastingdienst rondom de nieuwe VAR-wetgeving.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners