
Het komende jaar zal de actieve controle van start gaan en is het spel op de wagen. Bij Warsteiner hebben ze al vooruitgedacht. Het biermerk anticipeerde al snel op de regeling en kwam met hun Warsteiner Premium Cateringpakket, waardoor evenementen op de bedrijfslocatie de uitstraling krijgen van een extern evenement. Het is nu alleen nog wachten op de WKR-storm. Voor wie het vergeten is: de werkkostenregeling draait om een forfait waarbinnen 1,2 procent van het totale werkgeversloon besteed mag worden aan loon in natura. Daar vallen ook evenementen met een funkarakter onder. Dé enige waterdichte escape: organiseer het evenement op uw eigen bedrijf en de uitgaven worden gezien als zakelijk. Precies daarop is Warsteiner tijdig ingesprongen en staat klaar om de markt te bedienen.
‘Warsteiner heeft in samenwerking met een aantal cateraars een pakket samengesteld om de cateraar op locatie te ondersteunen. Door de werkkostenregeling, en vooral als de eerste gevolgen echt zichtbaar zijn, zal het bedrijfspand en –terrein steeds vaker gekozen worden tot evenementenlocatie. Daar moeten cateraars zich op aanpassen, bijvoorbeeld door meer in mobiele apparatuur te investeren. In de samenwerking met onze partners zijn wij tot een compleet ondersteuningspakket gekomen voor de cateraar op locatie’, weet Sander Gerrits accountmanager van Warsteiner. Het pakket voor catering op locatie bestaat onder meer uit speciale transportkratten voor de typische Warsteiner tulpglazen. Speciale spoelbakken, maar ook bars, custom made glazen, etc etc. ‘In de evenementenbranche zie je dat het met een kleiner budget steeds aparter moet, nog hogere kwaliteit, je ziet foodtrucks, technologische ontwikkelingen, maar pils blijft achter. Er is maar weinig aandacht voor, terwijl het een groot aandeel is van food & beverages binnen catering. Zeker bij een evenement in of rondom het bedrijf. Altijd weer diezelfde mobiele witte bar van de plaatselijke horecaverhuurder. Dat kan toch beter! Het Warsteiner cateringpakket is dan ook ontwikkeld om de kwaliteit en uitstraling van een event in een evenementenlocatie naar het bedrijfspand te halen. Waar bier lange tijd lange tijd het ondergeschoven kindje was, geeft Warsteiner nu dus opeens cachet en meerwaarde qua uitstraling’, aldus Gerrits.
Warsteiner is op zoek naar diverse cateraars om mee samen te werken: contact via Sander Gerrits, sgerrits@warsteiner.nl EventBranche.nl polste alvast twee van hen, die samenwerken met Warsteiner in het cateringpakket:
Jakob Drost van Mercuur’s:
‘Gezamenlijk bundelen wij twee mooie brandings die elkaar naar een hoger niveau brengen, doormiddel van een match in identiteit van mooie producten en een kwalitatief hoge dienstverlening. Dit doen wij door gezamenlijk ergens voor te staan en dit met passie en aandacht te vertalen in een totaal performance. Net dat stapje extra doen waarmee je je onderscheidt! Wij denken zeker dat de WKR een goede oplossing is, zeker voor ons vakgebied. Wij als partycateraar en eventbureau merken dat er een stijging is binnen de interne events. Of dit naar de toekomst een duurzame oplossing is vragen wij ons af. Voor nu plukken wij er de vruchten van en bieden wij interne events van hoog niveau voor onze opdrachtgevers van A - Z georganiseerd. Het premium concept van Warsteiner in samenwerking met ons is hierin een prachtige toevoeging.’
Ton Janssen van Buitenpoort Catering:
'De relatie cateraar / brouwer is de laatste jaren sterk veranderd. Daar waar eerst “slechts” bier werd geleverd of afgenomen wordt nu veel meer nog, meegedacht over marketingstrategie, kwaliteit leveren en bewaren en daardoor, niet geheel onbelangrijk, verdienen. Door ondersteuning dmv o.a. social media, leveren van het cateringpakket en persoonlijke gesprekken, ontstaat er aan beide kanten een goed gevoel, die de loyaliteit van beide stimuleert. In Warsteiner heeft Buitenpoort voor haar party catering en restaurants een uitstekende partner gevonden. De uitstraling van Warsteiner is van deze tijd! Buitenpoort Catering maakt bedrijven er op attent, dat een feest voor haar medewerkers gehouden bij/op de werkplek, volledig onder de nihil waardering vallen bij de Werkkosstenregeling en zodoende al snel een flinke besparing oplevert. Dit trekt in het final gesprek veel werkgevers over de streep. Drie partijen pakken hier hun voordeel mee! Ook de belastingdienst is steeds aan het veranderen/bijschaven, dus of dit nog jaren zo zal blijven? Hoop van wel, maar voor nu doet catering hier haar voordeel mee.'