Waarom+de+Fokker+Terminal+de+ideale+locatie+bleek+voor+de+Nationale+Conferentie+Circulaire+Economie%3F+%28VIDEO%29
Nieuws

Waarom de Fokker Terminal de ideale locatie bleek voor de Nationale Conferentie Circulaire Economie? (VIDEO)

EVENEMENTENLOCATIE - Voor de tweede keer organiseerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het ministerie koos voor de Fokker Terminal als passende locatie. EventBranche.nl was aanwezig om de Fokker Terminal aan de tand te voelen: waarom past de locatie in Den Haag zo goed bij dit kennisevenement?

Voorheen ging het bij Circulaire Economie vooral over begrippen als recycling. Maar steeds meer ontstaat de bewustwording dat Circulaire Economie om meer gaat dan alleen het recyclen van afval tot nieuwe grondstoffen. Het is ook belangrijk dat we op een andere manier met onze producten omgaan: bijvoorbeeld door ze te repareren, niet meer te kopen, te delen, te hergebruiken… Kortom; hoger op de ladder richting een Circulaire Economie komen is het thema van deze editie. Het doel van de conferentie is daarom om kennis op te doen, geïnspireerd te worden, kennis met elkaar te delen en mensen met elkaar in verbinding te brengen. Tim Rosman van de Fokker Terminal (foto, Ministerie van IenW, Martijn Beekman) legt uit hoe ook de Haagse evenementenlocatie stappen zet:

Video: Utcasher

Tijdens de conferentie waren er verschillende programmalijnen:

Rethink, Reduce, Refuse: De Ontwerpfase
Hoe zorgen we ervoor dat we producten beter kunnen repareren of makkelijker kunnen hergebruiken, wat kan circulair ontwerp daar aan bijdragen, hoe kan de consument de juiste keuzes maken, kunnen we producten aanbieden als een service, nieuwe verdienmodellen ontwikkelen of de wegwerpeconomie ombuigen?

Re-use, Repair, Refurbish, Remanufacture en Repurpose: De Gebruiksfase
Hoe zorgen we ervoor dat consumenten niet nieuwe producten kopen maar investeren in hergebruik? Faciliteren van het langer in de keten houden van producten en onderdelen

Recycle:De Afdankfase
Secundaire grondstoffen verwerken tot (producten/grondstoffen van) hoogwaardige kwaliteit.

>> Meer over het evenement Nationale Conferentie Circulaire Economie

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.