Vanaf+15+februari+pilot+events%3A+eerste+test+evenement+is+zakelijk+congres+met+500+gasten
Nieuws

Vanaf 15 februari pilot events: eerste test evenement is zakelijk congres met 500 gasten

TEST EVENEMENTEN CORONA - Daar is dan het definitieve groene licht: 15 februari wordt gestart met pilot events en test evenementen. Het eerste test evenement? Een zakelijk congres over de toekomst van de zakelijke evenementenbranche. Onder de titel Back to Live organiseert het Eventplatform een congres in het Beatrix Theater voor 500 bezoekers. Er is ook groen licht voor 2 voetbalwedstrijden, 2 indoor events en 2 outdoor festivals.

Fieldlab Evenementen gaat op maandag 15 februari in Utrecht van start met de praktijktesten, gericht op het vergaren van inzichten en data rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen. Fieldlab krijgt de gelegenheid het onderzoek uit te voeren bij acht events. Er wordt onderzoek door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant gedaan naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

Test event 1:
Congres: Back to Live

Het eerste onderzoek vindt maandag 15 februari in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar organiseert Eventplatform vanaf 12.00 uur een zakelijk congres. Onder de titel ‘Back to Live’ wordt de toekomst van de zakelijke evenementenbranche besproken. De 500 bezoekers worden uitgenodigd door de organisatie. Fieldlab verdeelt deze in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen voor het onderzoek.

Test event 2:
Theater: Guido Weijers

Zaterdag 20 februari speelt Guido Weijers vanaf 15.00 uur een voorstelling, eveneens in het Beatrix Theater. Bezoekers kunnen via de website van Guido Weijers kaarten voor deze voorstelling bemachtigen. De organisatie hiervan is in handen van Loens Theater BV, het productiebedrijf van de cabaretier, in samenwerking met Stage Entertainment. Fieldlab Evenementen kiest bij dit onderzoek voor drie groepen van respectievelijk 250, 200 en 50 bezoekers.

Test event 3:
Voetbalwedstrijden Nijmegen en Almere

Het derde onderzoek wordt georganiseerd rondom de thuiswedstrijd van N.E.C. in de Keuken Kampioen Divisie tegen De Graafschap, de club waar EventBranche.nl hoofdredacteur Sjoerd Weikamp al jaren RvC-lid is. De wedstrijd gaat op zondag 21 februari om 12.15 uur van start in het Goffert Stadion in Nijmegen. Hiervoor worden door N.E.C. 1500 seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld de wedstrijd bij te wonen. Bij dit onderzoek hanteert Fieldlab Evenementen zes zogenaamde bubbels van 250 supporters.

Op zondag 28 februari speelt Almere City FC, de club van voormalig event-ondernemer John Bes, om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Cambuur. Het betreft een reguliere competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC draagt zorg voor de distributie van 1500 toegangsbewijzen onder de seizoenkaarthouders. Deze bezoekers worden ten behoeve van het onderzoek van Fieldlab onderverdeeld in drie zogenaamde bubbels, van respectievelijk 200, 600 en 700 personen. 

Test event 4: indoor events en outdoor festivals
Verder heeft het kabinet toestemming gegeven om twee indoor events en twee outdoor festivals. De line up en data van deze evenementen worden op korte termijn bekend gemaakt.

 

PCR-testen
Op de website www.backtolive.nl is meer informatie over de opzet van de verschillende evenementen en onderzoeken te vinden, zoals onder andere de algemene voorwaarden. Van bezoekers wordt in ieder geval verlangd een PCR-test te ondergaan, maximaal 48 uur voor het evenement. Om toegang tot het evenement te krijgen moet een negatief testresultaat kunnen worden getoond. Bovendien volgt een tweede PCR-test vijf dagen na afloop van het evenement.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.