Van+mindervaliden+hotel+tot+sterrensnack+to+go%3A+Zwarte+Cross+2019
Nieuws

Van mindervaliden hotel tot sterrensnack to go: Zwarte Cross 2019

Deze week staat in het teken van de Zwarte Cross; bekend als één van de meest vooruitstrevende festivals als het gaat om creativiteit en vernieuwing. Ook dit jaar zal het festival weer zorgen voor verrassende en verbaasde blikken. Wat je kunt verwachten? De redactie van EventBranche.nl zet de meest bijzondere activaties en highlights voor je op een rij:

MIVA Las Vegas
MIVA Las Vegas is het eerste hotel voor mindervaliden op festivals. In samenwerking met revalidatiecentrum Het Roessingh wordt een hotel gerealiseerd met zo’n twintig slaapunits, waar mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking samen met hun partner, vriend of begeleider kunnen verblijven. De units zijn inclusief tilliften, aangepast sanitair, verzorging en een eigen taxiservice. De perfecte oplossing om mensen met een handicap ook eens van een heel weekend Zwarte Cross te laten genieten!

Le Clique Claque
Geen frikandellen, broodjes kroket of kaassoufflés maar een to go op niveau; dat is Le Clique Claque. Een snackmuur met sterrensnacks van Rik Jansma, chef en eigenaar van Restaurant Basiliek in Harderwijk en voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland. Zo kun je kiezen uit Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham, gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel of een lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum. Een hoogtepunt als het gaat om festivalcatering, met drie luxe sterrengerechten voor onderweg.

Rijksmuseum pop-up paviljoen
Niks is onmogelijk (zo luidt het thema van de 23e editie van de Zwarte Cross), dus laat je creativiteit de vrije loop en wie weet hang jij in het pop-up paviljoen van het Rijksmuseum! Het paviljoen bestaat uit een atelier, waar doorlopend plek is voor 60 deelnemers. Dus pak je potlood of penseel en ga aan de slag! Iedere dag kiest het Rijksmuseum de beste werken en openen zij de tentoonstellingsruimte voor bezoekers, die in het teken staat van het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn. Geen teken- of schildertalent? Volg dan de aanwijzingen op van de workshopdocenten en wie weet word jij de volgende Picasso.

Bolletje speeddate ontbijt
Liefde gaat door de maag! Heb je tussen het feesten en motorcrossen door de ware nog niet gevonden, schuif dan de volgende ochtend aan tijdens het speeddate ontbijt van Bolletje. Tijdens het ontbijt, bestaande uit maar liefst drie gangen, krijg je alleen dames of heren voorgeschoteld waarmee jij iets gemeen hebt. Hoor je de bel dan schuift hij/zij door naar de volgende, tenzij je de 'te leuk om door te schuiven'-joker gebruikt! 



LET OP: boetesysteem voor stiekeme rokers op Zwarte Cross 2019
In 2018 kreeg de Zwarte Cross een boete van ruim 20.000 euro van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vanwege stiekeme rokers in de diverse tenten. Om die reden gaat het festival, als eerste in Nederland,deze editie zelf boetes uitdelen. Het boetesysteem, waarbij je na één waarschuwing een boete van 70 euro ontvangt bij een tweede constatering, moet overtreders afschrikken en zorgen voor meer bewustwording. ‘De boete is geen doel op zich, maar een middel voor als er niet meer geluisterd wordt’, aldus Ronnie Degen van Zwarte Cross. ‘We hebben het juridisch helemaal gecheckt: dit mogen we doen. We willen hiermee een signaal afgeven aan de bezoekers dat we echt serieus zijn: rook niet op plekken waar het niet mag.’

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.