Trends+in+kennis+events+en+congressen
Nieuws

Trends in kennis events en congressen

Ook de kennis events en congressen zijn constant in beweging. Zeker na de pandemie zijn veel zaken toch echt even iets anders dan voor Corona. Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van kennis events en congressen? EventBranche.nl geeft het antwoord.

Kijkend naar de contstante ontwikkeling van kennis events en congressen zien we bij EventBranche.nl vier belangrijke trends. Dit overzicht en nog veel meer vind je terug in het Gouden Giraffe Jaarboek, uitgegeven door EventBranche. Wil je deze uitgave boordevol kennis en inspiratie ontvangen, bestel 'm dan hier. De trends en ontwikkelingen zijn vast en zeker ook herkenbaar bij de cases die op maandag 3 april meedingen naar de Gouden Giraffe Award.

Durf voor beleving te kiezen
Het is zo standaard: die grote zaal, met al die stoelen en dan maar luisteren. Niet doen. Ga voor beleving. Prikkel alle zintuigen. Het is al lang bewezen dat dan de hersenen investeren in de boodschap en het niet passief opnemen. Dus zet in op de experience waarbinnen de kennis gedeeld wordt en geef de bezoeker de keus zijn/haar eigen programma samen te stellen.

Van Q&A naar C&I
De traditionele Q&A is wel een beetje passé. Dan komt slechts een heel  klein percentage aan het woord, veelal de usual suspects. Met Conversatie en Input, kun je bijvoorbeeld in keynotesessies steeds weer momenten inlassen waar toehoorders in groepjes uiteen gaan om met elkaar het gesprek aan te gaan over de kennis die net gedeeld is. Die feedback wordt vervolgens weer plenair gedeeld om zo inhoudelijk verder te kunnen.

Van event naar community
Een congres of kennis event is zo veel meer dan een moment of zelfs een event. Het biedt jou de mogelijkheid om vanuit de ‘always on’ gedachte continu in contact te zijn met de community die hoort bij jouw kennisdomein. Faciliteer dat. Haal kennis op, deel kennis, organiseer online events voor en na het grote congres. Maak bezoekers onderdeel van een community, jouw community.

Persoonlijke aandacht
Het voordeel van het feit dat veel congressen en kennis events altijd al zo waren, is het feit dat je al snel kunt onderscheiden. Onze tip: onderscheid jezelf in het geven van persoonlijke aandacht. Dat kan op basis van eerdere verzamelde data, maar zeker ook door de details, het klein: een kaartje op de stoel; een host vanaf de parkeerplek, etc. In diezelfde lijn zie je dat de grote congressen ook steeds vaker de bezoekersgroep verdelen in veel kleinere groepjes en ruimtes.

Lees ook: Congressen en kennis events - van zenden naar beleven

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.