Trends+for+Rent+gaat+duurzaam+verhuren
Nieuws

Trends for Rent gaat duurzaam verhuren

HORECAVERHUUR / CATERING - Verhuurbedrijf Trends for Rent heeft het jaar 2011 uitgeroepen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Een interview met directeur Richard Verhoef geeft een kijkje achter de schermen.

'Het is duidelijk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen voor een verhuurbedrijf in de evenementen business is een continue proces.' Richard Verhoef, directeur van het horecaverhuur bedrijf: 'Werkprocessen, productontwikkeling en afvalproductie zijn onder de loep genomen om nu ook duurzaam verhuren voor onze klanten toegankelijk te maken.'

Duurzaam verhuren
'Als we de aspecten People Planet Performance binnen onze organisatie bekijken, zijn wij sinds een paar jaar uitgegroeid tot een echt maatschappelijk verantwoord bedrijf', zegt Verhoef. 'Dit betekent dat we constant op zoek zijn naar nieuwe producten en werkmethoden, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met mens en milieu.'

People
Een gezonde en veilige werkomgeving, waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontplooien, draagt bij aan een duurzaam personeelsbeleid. Diversiteit is daarbij een kernwaarde. Trends for Rent heeft daarom sinds enkele jaren een nauw samenwerkingsverband met Paswerk in Cruquius. Paswerk is een toonaangevend re-integratiebedrijf in de regio Zuid-Kennemerland. Mensen die moeite hebben om via de reguliere kanalen aan een baan te komen, worden door middel van begeleiding, bemiddeling en een leer- en werkbedrijf geholpen bij het toetreden tot de arbeidsmarkt. 'Opvallend is dat de medewerkers van Paswerk op veel verschillende manieren worden ingezet bij Trends for Rent. Bijvoorbeeld bij de spoelmachine, het schikken van bloemwerk en bij logistiek als chauffeur', aldus Verhoef.

Planet
Trends for Rent wil haar voetafdruk verkleinen. 'Zo probeert de logistieke afdeling waar mogelijk transport te combineren. Naast het kostenvoordeel voor de klant wordt hiermee het aantal ritten beperkt en daarmee de uitstoot van CO2 verkleind', verduidelijkt Verhoef. De logistieke afdeling streeft daarnaast naar efficiëntie op het gebied van verpakkingsmogelijkheden, efficiënt gebruik van de spoelstraat en een overstap naar biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Bij de productontwikkeling wordt gestreefd naar een duurzaam inkoopbeleid, waarbij ethische handel en het aandeel biologische en fairtrade-producten centraal staan. 'Met het aanbieden van biologisch afbreekbare disposable producten zoals bordjes, schalen, glazen, koffiebekers en kommen van Bio, Wasara en Palmblad, zorgen wij ervoor dat wanneer deze disposables in de normale afvalstroom terecht komen, minder schadelijk zijn voor het milieu', zegt Verhoef.

Daarnaast biedt Trends for Rent een uitgebreid assortiment biologische wijnen, waters en sappen. Voor biologische koffie en thee is de keuze gemaakt voor Simon Lévelt. 'Bij de biologische thee- en koffieteelt gebruiken de boeren organische compost van koemest, boombladeren en snoeisel. Kunstmest wordt dus niet gebruikt. Zo worden de arbeiders niet blootgesteld aan chemische middelen', zegt Verhoef.

Waar mogelijk is gekozen voor duurzame verwerking van het bedrijfsafval. Naast het zorgvuldig scheiden van het afval, wordt het overige bedrijfsafval door onze afvalverwerker gecomprimeerd tot een compacte korrel, genaamd energie pellet. Deze energie pellet wordt ingezet als vervanging van primaire brandstoffen zoals steenkool.

Performance
'Maar het duurzaam ondernemen gaat verder. Trends for Rent werkt volgens het “one-stop-shopping” principe en levert daarmee totaal concepten', zegt Verhoef. Naast een ruim aanbod aan verhuurmaterialen, dranken en disposables, beschikt Trends for Rent namelijk over een professioneel op- en afbouw team en een eigen bloembinderij. De flexibiliteit van de dienstverlening wordt onderstreept door een volledig vernieuwde en gebruiksvriendelijke webshop die het mogelijk maakt om 24/7 op eenvoudige wijze online te bestellen. Door het bieden van totaal concepten, een uitmuntende service, een gebruiksvriendelijke webshop en een duurzaam assortiment wil Trends for Rent bouwen aan duurzame relaties met haar opdrachtgevers.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.