TheaRent+komt+met+syteem+voor+verbeterde+akoestiek+in+evenementenlocaties
Nieuws

TheaRent komt met syteem voor verbeterde akoestiek in evenementenlocaties

EVENEMENTENTECHNIEK - TheaRent vat de werking van het nieuwe systeem samen in de 'kracht van zacht'. WENTEX® Sound Absorbing Baffles, zoals het systeem kan ideaal zijn voor uw evenementenlocatie.

'WENTEX® Sound Absorbing Baffles absorberen geluid. Hierdoor wordt het geluid “verzacht” en minimaliseert de geluidsvervuiling. Om zo de akoestiek te verbeteren in een omgeving. Een goede akoestische omgeving is essentieel voor de geluidskwaliteit bij theaters , congressen, concerten en evenementen. In veel gebouwen wordt gebruik gemaakt van ‘harde’ materialen zoals beton, tegels en glas die de akoestische eigenschappen van de ruimte zeer nadelig kunnen beïnvloeden. WENTEX® Sound Absorbing Baffles zijn door ons ontwikkeld om de akoestiek van locaties met slechte akoestische eigenschappen, te verbeteren', aldus Mariëlle den Hertog van TheaRent. WENTEX® Sound Absorbing Baffles zijn een modulair product verkrijgbaar in de standaard maten: 2(h)x1(b) en 3(h)x1(b) meter met een gewicht van ongeveer 8,5 kg per m2.

'De Baffles zijn prima te gebruiken in combinatie met de standaard bevestigingen en rigging systemen in de entertainment industrie. De kwaliteit van het eindresultaat van een concert, evenement of toespraak is sterk afhankelijk van de geluidskwaliteit. Doordat veel locaties te kampen hebben met slechte akoestische eigenschappen kan het geluid ook met de meest geavanceerde geluidssystemen niet de gewenste kwaliteit bereiken. Gordijnen worden regelmatig gebruikt voor het verbeteren van de akoestiek van een locatie maar dit heeft alleen een positief effect op het midden en hoogfrequente gebied. Voor het gehele hoorbare frequentiegebied, juist ook het laagfrequente gebied, zijn de WENTEX® Sound Absorbing Baffles uitermate geschikt om de akoestiek van een ruimte sterk te verbeteren.'
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.