Staatssecretaris deelt compliment uit aan eventbranche en zegt: 'We pakken samen door'

12-10-2020 - Staatssecreataris Mona Keijzer kijkt op haar LinkedIn-profiel terug op de gesprekken met de eventsector van afgelopen week. Aan de vooravond van nieuwe maatregelen, is het goed om te lezen dat Keizer niets dan lof heeft voor de eventbranche: complimenten voor de eventsector en we pakken samen door.

Staatssecretaris Mona Keijzer op haar LinkedIn-profiel (waar ook de foto vandaan komt):

Gisteravond sprak ik met vertegenwoordigers uit de evenementensector en minister van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), minister van Ark (Medische Zorg en Sport) en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over hoe we weer veilig en verantwoord evenementen kunnen laten plaatsvinden. Voorop staat dat er maatregelen genomen moeten worden om het virus te bestrijden. Maar tegelijkertijd is het van belang dat deze belangrijke sector perspectief krijgt, waarbij we natuurlijk oog houden voor de ontwikkeling van het virus.


Mijn complimenten voor de sector! Zij hebben in korte tijd een gedegen plan neergelegd om veilig en verantwoord deze evenementen te organiseren. We zetten het gesprek binnenkort voort en pakken samen door.


 

Op Rijksoverheid.nl is inmiddels ook een officieel verslag van het gesprek te vinden:

De evenementensector is hard getroffen door de impact van het coronavirus. Om meer kennis op het gebied van risicobeheersing van evenementen te verzamelen en toepasbaar te maken, is het Fieldlab Evenementen opgestart. Het kabinet heeft eerder dit Fieldlab Evenementen ondersteund.

De sector wil vier typen evenementen gebruiken als basis voor de praktijktests, dit wordt voorgelegd aan het RIVM om te toetsen. Het kabinet heeft dit toegezegd. Na het RIVM-advies kunnen de testevents worden voorbereid, uiteraard blijft dit afhankelijk van de besmettingscijfers. VWS heeft aangegeven dat er gekeken wordt om de sector onderdeel te maken van het valorisatieprogramma sneltesten.

>> Lees ook: Eventbranche in gesprek met ministeries: Stap gezet richting test evenementen

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners