RTL+Nieuws%3A+evenementen+kunnen+dit+jaar+op+100+procent+doorgaan+met+testen
Nieuws

RTL Nieuws: evenementen kunnen dit jaar op 100 procent doorgaan met testen

EVENEMENTEN CORONA - RTL Nieuws heeft de primeur. Uit het overleg van het Veiligheidsberaad zou de conclusie zijn dat 'gesloten' evenementen vanaf 30 juni met 100 procent bezetting door kunnen gaan, mits bezoekers vooraf getest zijn.

Dezelfde bronnen laten eveneens aan RTL Nieuws weten dat naar alle waarschijnlijkheid Stap 4 van het Openingsplan vervroegd wordt van 30 juni naar 26 juni. Daarbij blijft het groene licht voor evenementen op 30 juni staan.

Voorwaarde voor de 100 procent bezetting op gesloten evenementen is dus naast het hebben van een toegangsticket, eveneens het kunnen overhandigen van een negatieve corona-test. Ook al wordt dit nu niet specifiek genoemd, bij die toelatingsvoorwaarde werd eerder ook 'en/of gevacineerd' erbij genoemd. 

Volgens RTL is het Veiligheidsberaad nog minder overtuigd van het door laten gaan van alle open evenementen, waar publiek vrij toegang heeft.

Vandaag hoopt het kanbinet een knoop door te hakken over eventuele eerdere beslissingen, waarbij het advies van zowel OMT als Veiligheidsberaad worden meegenomen.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.