
De bijzondere culinaire move valt samen met de oplevering van het compleet vernieuwde hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA, komend najaar. 'Van een snel broodje kroket tot een uitgebreide lunch of diner op sterrenniveau. Het culinaire aanbod in de Amsterdam ArenA biedt – bij de oplevering van het vernieuwde hoofdgebouw komend najaar – iedere bezoeker ruime keus', laat het stadion en evenementenlocatie weten.
De culinaire invulling in de nieuw gerealiseerde ontvangstruimten blijft in handen van Maison van den Boer. Wijnhuis L’Exception Lenselink verzorgt de wijnen in het hele stadion. Op het veld waar gisteren de spelers van Ajax nog streden om de eerste belangrijke prijs van het voetbalseizoen – de Johan Cruijf Schaal – stond vanmiddag Ron Blaauw. Hij verzorgde voor onder meer de directies van Ajax, Amsterdam ArenA en partijen die de catering verzorgen een lunch. De kok – goed voor twee Michelin-sterren en in het dagelijks leven fervent Ajax-liefhebber – gaf met de lunch de aftrap voor het nieuwe culinaire aanbod van de Amsterdam ArenA. De contracten werden vanmiddag getekend.
Culinair aanbod
De Amsterdam ArenA zet de lange en goede relatie met cateraar Maison van den Boer voort en verlengt het contract. Maison van den Boer blijft op twee etages van het hoofdgebouw de catering verzorgen waaronder de ruimten van de Ajax Business Associates en in het restaurant aan de oostzijde van het stadion. De cateraar zal in een nieuwe ruimte op de 4e etage een zogeheten ‘Pre-match buffet’ verzorgen voor 400 personen.
De samenwerking met Label Hospitality is nieuw. De cateraar gaat de lunches en diners verzorgen voor de restaurants op de 5e etage van het hoofdgebouw en de skyboxen en skylounges. In één van de restaurants gaat topkok Ron Blaauw met zijn brigade rondom wedstrijden en evenementen zorgen voor eten op sterrenniveau. Het restaurant ‘Blaauw on fifth’ biedt plaats aan maximaal 80 personen. Label Hospitality introduceert daarnaast het concept ‘Bobby’s Bar & Grill’, waar 200 bezoekers kunnen aanschuiven.