
Ron Blaauw, de man die culinair historie schreef door als eerste Nederlander zijn Michelin sterren in te leveren, was afgelopen week wederom te gast in TOBACCO Theater aan de Nes in Amsterdam. 'Het was een bijzondere opzet. Chefkok Ron Blaauw was ditmaal niet zelf verantwoordelijk voor het eten van de gasten. De gasten kregen onder leiding van verschillende topkoks een workshop waarbij iedere groep verantwoordelijk was voor een gang van het diner. Ron Blaauw gaf ondertussen tips tijdens de voorbereiding in de KookStudio van het theater', aldus Erik van Wilsum van de evenementenlocatie.
Na de voorbereidingen was het tijd om het resultaat te gaan proeven en te gaan waarderen. 'Op het podium van de Grote Theaterzaal was een industriële bar neergezet waarop de gasten hun waar aan de chefkok konden gaan verkopen. Met een strenge blik en een rechtvaardige beoordeling gaf Ron Blaauw, voordat er zelf aan wit gedekte tafels in de theaterzaal geproefd kon worden, commentaar op de vervaardigde gerechten. Een culinaire combinatie van theater, creatie, fantasie, kennis en vakmanschap leverde deze sterren workshop op.'