Overzicht van ontheffingen in 17 van de 25 veiligheidsregio's en alle maatregelen op een rij

01-10-2020 - EVENEMENTEN CORONA - Het wordt steeds iets moeilijker. Om het te begrijpen en om de 100% zekere duidelijkheid te verkrijgen. Daarbij speelde er bij de jongste maatregelen twee grote factoren een rol: er mag per veiligheidsregio besloten worden én terminologie is niet helemaal helder. Zo wordt er gesproken over 'een gezelschap' mag maar met 4. Maar wat is dat dan? En wanneer ben je wel of geen doorstroomlocatie? En als je ontheffing hebt is dat dan ook voor zakelijke events?

Om met die laatste vraag te beginnen: volgens de letter van de afspraken is dat dus aan de Veiligheidsregio. Uit navraag blijkt dat de ontheffingen steevast gekoppeld worden aan de culturele programmering en daarmee zouden dus business events (in dezelfde locatie!) niet van de ontheffing van 30 max indoor, mogen profiteren... En dat is heel erg lastig uit te leggen (lees: niet). Toch lijkt dat de realiteit, al is er een sprankje hoop nu ook locaties als Evenementenhal Gorinchem en Jaarbeurs in de lijsten terug te vinden zijn. Is er dan toch nog een sprankje hoop voor zakelijke events, wellicht gebaseerd op doorstroomlocatie? Nogmaals, dat ziet er nu nog niet zo uit, maar we houden je op de hoogte. 

Daarnaast kwam er 48 uur na de nieuwe maatregelen ook wat meer duidelijkheid over wat nou een gezelschap is. In de jongste omschrijving wordt onder meer een letterlijke uitzondering gemaakt voor congresbezoekers. Al die maatregelen, uitzonderingen en uitleg, inclusief een nog niet volledig maar wel zeer uitgebreid overzicht van alle ontheffingen vind je in het online magazine Corona: nieuwe maatregelen voor events en bijeenkomsten. Click op de cover hieronder om alles eenvoudig te bekijken:

Bekijk het online magazine, click op de cover hieronder:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners