Ook de Vereniging Voor Freelance Event Professionals sluit zich aan bij Eventplatform

20-11-2020 - FREELANCE EVENT PROFESSIONALS - Het Eventplatform wordt steeds meer het overkoepelende orgaan dat deze branche al zo lang verdiende. Ook de in juni opgerichtte Vereniging Voor Freelance Event Professionals (VVFE) heeft zich inmiddels aangesloten. Daardoor bestaat het Eventplatform nu uit 11 organisaties.

Vanaf het begin van de crisis heeft het EventPlatform, als overkoepelend platform van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, zich maximaal ingespannen om de belangen van ondernemers en werknemers in de branche te behartigen. Met de toetreding van de Vereniging Voor Freelance Event Professionals vormt het EventPlatform een nog sterkere vertegenwoordiging.

‘De VVFE is opgericht als reactie op de coronacrisis. Onze branche is goed voor ruim 100.000 arbeidsplaatsen. Een aanzienlijk deel daarvan komt voor rekening van freelancers. Door samen te werken en kennis te delen staan we sterk, ook in de gezamenlijke lobby in Den Haag. Met het EventPlatform kunnen we nog beter invulling geven aan onze doelstellingen en ambities als VVFE’, aldus Rudy Vorstenbosch, bestuurslid bij de VVFE. 

Dit voorjaar besloten de Nederlandse Vereniging voor Beursorganisatoren (NVBO), Officieel Netwerk Catering Events en Verhurend Nederland zich al aan bij het EventPlatform. ‘Het coronavirus en de maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding hebben een enorme impact op de hele evenementenbranche. Voor het Eventplatform ligt hier een belangrijke taak. Het aansluiten van de VVFE maakt dat het Eventplatform een nog betere afspiegeling wordt van de bedrijven en betrokken professionals in de zakelijke evenementenbranche’, aldus Riemer Rijpkema, woordvoerder namens het EventPlatform. 


Met de toetreding van de VVFE bestaat het Eventplatform uit 11 branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, te weten CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland en de VVFE.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 2. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 3. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 4. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 5. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners