Nieuwe+aanbestedingswet+te+beperkt+voor+ZZP%27ers
Nieuws

Nieuwe aanbestedingswet te beperkt voor ZZP'ers

Het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) vindt het voorstel voor een nieuwe aanbestedingswet te beperkt voor ZZP'ers. Ook voor de ZZP'ers in de eventbranche zijn er nog te weinig mogelijkheden om toegang te krijgen tot overheidsopdrachten.

Dat zegt Platform Zelfstandige Ondernemers in een reactie op het voorstel voor een nieuwe aanbestedingswet dat de Ministerraad op vrijdag 25 juni heeft vastgesteld.

PZO zegt op haar website tevreden te zijn met de keuze van Minister van der Hoeven om de nadruk te leggen op de proportionaliteit van de aanbestedingsregels. 'Ook is het goed dat er concrete maatregelen worden genomen om de administratieve lasten te verlagen', aldus het platform voor zelfstandigen. PZO stelt echter dat de Minister niet ver genoeg gaat. 'De invulling van het beleid blijft te vrijblijvend en voor de aanbestedingen onder de Europeesrechtelijke drempel zullen de uniforme regels niet gelden. Voor zzp’ers is toegang tot deze kleinere aanbestedingen van groot belang. PZO vreest dat de directe toegang tot aanbestedingen voor zzp’ ers haast onmogelijk blijft en vindt dat de Minister met meer concrete maatregelen moet komen.'

>> lees de volledige reactie van PZO

>> het voorstel voor de nieuwe aanbestedingswet

>> Bekijk het EventBranche.nl Dossier Aanbestedingswet <<

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.