25 augustus dé dag: Nederlandse eventbranche alsnog naar het Malieveld

24-08-2020 - EVENTBRANCHE DEMONSTRATIE MALIEVELD - Het Eventplatform waar diverse brancheorganisaties zich in vereenigd hebben, is achter de schermen al maanden bezig om tot verruiming en hulppakketten te komen. Ook nu wordt er met de overheid overlegd over een derde hulppakket. Om die gesprekken kracht bij te zetten, laat de eventbranche op 25 augustus van zich horen en zien op het Malieveld in Den Haag. Geen demonstratie met boe-geroep en geschreeuw, maar een creatieve samenkomst om aandacht te vragen voor onze branche.

EventBranche.nl plaatst daarom met liefde de oproep van de leden van het Eventplatform:

Zeer gewaardeerde mede-liefhebbers van het mooie eventvak,

We willen een beroep op jullie doen.

Op dinsdagmiddag 25 augustus zullen we op het Malieveld, namens het Eventplatform, een petitie uitreiken aan de Haagse politiek. Wij hopen daar een minister te treffen, maar weten dat er in ieder geval kamerleden zullen zijn, de voorzitter van MKB Nederland en uiteraard de pers.

Waarom?

Het belangrijkste doel is om de politiek een extra zetje in de rug te geven om een derde steunpakket goed te keuren, speciaal voor de evenementenbranche. Want dat pakket moet er komen om ons door de winter te helpen. Totdat er een vaccin is en wij ons geliefde vak weer op normale wijze kunnen uitoefenen.

Natuurlijk willen we als veerkrachtige en creatieve branche innoveren, we zien talloze mooie voorbeelden om ons heen. Maar daarmee alleen gaan we het helaas niet redden. Komt dat derde steunpakket er niet dan voorzien we een enorme golf aan ontslagen en faillissementen. In een branche die er begin dit jaar beter voorstond dan ooit.

Dat zou een menselijke kapitaalvernietiging zijn.

Wat?

Het is dus van groot belang dat we op dinsdagmiddag 25 augustus onze stem laten horen in Den Haag. ’s Avonds zullen de eventlocaties rood kleuren tijdens de Night of Live. In de middag komen honderden eventprofessionals samen op het Malieveld:

We gaan op het Malieveld niet:

  • Demonstreren en overal tegen zijn
  • Boe roepen of met spandoeken lopen
  • De politie aan hun vestje trekken
     

Wat gaan we dan wel doen:

  • Een hele leuke en bijzondere middag hebben met vakgenoten en bekenden, tussen circa 14.00 en 16.00 uur
  • Een middag die hoogstwaarschijnlijk gaat raken, zoals dat bij ons vak past
  • De politiek vertellen dat heel veel bedrijven en zzp-ers het water aan de lippen staat. De petitie heeft na een paar dagen al 7500 handtekeningen.
  • Op creatieve wijze een persmoment creëren waarvan we hopen dat het breed gedeeld wordt in de landelijke pers


We weten het als geen ander: het zit niet in ons DNA om op de barricaden te klimmen. We helpen liever anderen om dat te doen. Maar deze ene dag, 25 augustus, staan WIJ op het podium en vragen we aandacht voor de dramatische situatie in de evenementenbranche. We willen jullie, vanuit ons hart voor het vak, vragen om je op te geven voor de creatieve actie op 25 augustus. We hebben jullie daar heel hard nodig!

Meedoen?

Dat kan via www.coderood.live (let op: je kunt alleen komen als je je opgegeven hebt!).

Kom met medewerkers, collega’s en vakgenoten en maak er een uitje van (zover mogelijk op 1,5 meter 😊). Komende week ontvang je meer details over het programma.

Teken de petitie https://petities.nl/petitions/steun-de-nederlandse-evenementenbranche, mocht je dat nog niet gedaan hebben

We kijken uit naar jullie komst de 25ste!

Namens het Eventplatform en het organiserende comité,

Dirk Prijs, Henk Kroneberg, Riemer Rijpkema en Pieter Bas Boertje

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners