
Nederlandse catering-startup United Food Concepts opent kantoor- en eventlocatie in Hongarije
‘De Hongaarse markt ligt wijd open en biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers’, concludeert Tim De Visser, oprichter van United Food Concepts. ‘Het viel mij op hoeveel Nederlandse multinationals hun Shared Service Centers in Hongarije hebben gevestigd. Ik ben dit toen wat verder gaan onderzoeken en ontdekte het hoge gastronomische niveau in het land. Dit heeft mij doen besluiten hier ook iets te beginnen.’ Het bedrijf is volgend jaar van plan om ook uit te breiden naar Wallonië, Brussel en Luxemburg.
Hongaarse en Nederlandse partners zijn voor dinsdag uitgenodigd om de openingsreceptie bij te wonen. Tijdens de opening serveren twee Hongaarse chefs culinaire hapjes uit eigen keuken en worden gasten uitgenodigd om deel te nemen aan de wijnproeverij. De viceburgemeester van Budapest neemt het officiële gedeelte voor zijn rekening.
In een paar jaar is United Food Concepts uitgegroeid tot online aanbieder in Vlaanderen, Nederland en Hongarije. Zowel in Hongarije als Nederland is nu een klein team werkzaam dat zorg draagt voor marketing, sales en technische ontwikkeling van het platform.