Nationale Opera & Ballet ontvangt als eerste Nederlandse theater BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat

08-11-2019 - Nationale Opera & Ballet heeft als eerste theater in Nederland een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat verworven voor zowel ‘Asset’ (het gebouw) als ‘Beheer’. Het certificaat werd tijdens het ‘Corporate Ladies Event’ van hoofdsponsor Houthoff overhandigd door Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council (DGBC).

Nationale Opera & Ballet scoort in de beoordeling met name hoog op het beheer van materialen, energie, transport en afval. Als eerste theater heeft Nationale Opera & Ballet ook het derde deel, 'Gebruik', van BREEAM-NL In-Use doorlopen. Waarbij de behaalde prestatie is vastgelegd in een 'letter of compliance'. Nationale Opera & Ballet wil met de certificering haar maatschappelijke rol als toonaangevend cultureel instituut op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen en als voorbeeld dienen.

Verantwoordelijkheid
Els van der Plas, algemeen directeur Nationale Opera & Ballet: “Voor Nationale Opera & Ballet is duurzaamheid op alle vlakken belangrijk. Het duurzaam leiden van een bedrijf betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor de maatschappij, je medemens, de medewerkers, de artiesten, het publiek en iedereen die na je komt. Dus de toekomst. Aandacht voor duurzaamheid past daarin.”

Complex gebouw
Annemarie van Doorn, directeur DGBC: “Nationale Opera & Ballet zit in een complex gebouw uit de jaren tachtig en heeft als huurder beperkte mogelijkheden om te verduurzamen. Toch is de uitdaging opgepakt om de duurzaamheid van het gebouw in brede zin tegen een onafhankelijke internationale meetlat te leggen en te verbeteren. Met direct een resultaat om trots op te zijn met een gecertificeerde ‘Good’ score op zowel ‘Asset’ als ‘Beheer’ en een informele ‘Good’ op ‘Gebruik’, die wordt bekrachtigd door een ‘letter of compliance’. Een voorbeeld voor theaters in Nederland.”

Evenementen
Sander van Kaam, Manager Sales & Events Nationale Opera & Ballet: “Opdrachtgevers weten ons al goed te vinden, maar nu kunnen we ook duurzaamheid in ons rijtje van unique selling points toevoegen. Iets wat voor veel opdrachtgevers bij het maken van een keuze voor een locatie steeds belangrijker is geworden. We kijken uit naar nieuwe samenwerkingen, evenementen en ontmoetingen.”

Fotocredits: Tom Reuvers

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Close

  Close is een mobiel communicatie & commerce platform voor live events. Wij verhogen de engagement met jouw bezoekers:...
 2. Epic Shelters

  Epic Shelters zorgt voor de perfecte overkapping. Of het nu gaat om één van de luifels uit ons verhuurassortiment of...
 3. Heman Verhuurservice

  Héman Horecaverhuur, het grootste assortiment voor elk evenement.
 4. MindCenter Evenementenlocatie

  Een verrassende locatie met een plenaire zaal tot 150 gasten en 10 unieke subruimtes met elk hun eigen thema.
 5. Accuraat Verhuur

  Onze uitstekende service in combinatie met jarenlange ervaring zorgt voor een hoge klanttevredenheid!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners