Minister De Jonge: vanaf april toegangstesten voor evenementen

21-02-2021 - EVENEMENTEN CORONA - Het mag toch op zijn minst verrassend genoemd worden, want daar was opeens een hoopvolle uitspraak van Hugo de Jonge in meerdere landelijke media: 'Vanaf april kunnen we honderdduizenden mensen per dag een testbewijs geven', laat De Jonge aan de Telegraaf weten. Volgens De Jonge ligt het dan voor de hand dat dit voor de culturele en evenementensector een uitkomst kan zijn.

Volgens het kabinet zou het dus mogelijk zijn om over enkele weken mensen met een actuele negatieve testuitslag toegang te geven tot evenementen en sportwedstrijden. De Jonge spreekt hierbij in de Volkskrant ook over de testevenementen in de komende weken. Dat de data en cijfers uit die evenementen een rol spelen bij een eventuele beslissing over deze opening ligt voor de hand, want ook daar geldt een test vooraf en achteraf als voorwaarde om toegelaten te worden. 

Eerder deze week berichtten diverse media over een geluid vanuit het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie zou namelijk overwegen om toegang met testbewijzen toe te staan. Daarbij lekte uit dat er mogelijk nagedacht wordt om via een app met een soort bewijs van toegang mensen tot events toe te laten.Dat advies zou afkomstig zijn van de Gezondheidsraad. De Jonge gaf daarbij dus aan dat het voor de hand ligt deze in te zetten bij events. In de Volkskrant laat De Jonge weten dat komende maand een wetsvoorstel naar de Kamer gaat.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners