MeetMatch+wint+internationale+award+voor+beste+netwerktechnologie
Persberichten

MeetMatch wint internationale award voor beste netwerktechnologie

Verbinden is een cruciaal onderdeel voor vele events. Business matchmaking biedt enorme efficiëntiewinst en kan events dé marketingtool van de toekomst maken.

MeetMatch, de unieke Vlaamse eventapp en business matchmaking-oplossing, heeft de Britse Digital Event Award voor beste in-event netwerktechnologie ter wereld gewonnen. De Vlaamse scale-up won de prestigieuze award voor de technische ondersteuning die het met zijn platform biedt aan GDS Group, ‘s werelds meest vooruitstrevende eventorganisator. MeetMatch geniet wereldfaam in zijn sector en demonstreert met zijn groei en ongeëvenaarde technologie hoe business matchmaking de marketingstandaard van de toekomst wordt.

MeetMatch biedt vandaag wereldwijd een tool voor geavanceerde business matchmaking, geautomatiseerde speednetworking én gepersonaliseerde eventervaringen. De ontwikkeling van de complexe technologie is gestart in 2015 en is nu volledig klaar. Door zijn sterke differentiatie kon MeetMatch van in het begin grote klanten aanspreken, zoals Innovation Roundtable, wereldwijd de grootste organisatie van innovatiemanagers, de EU en DHL. Vandaag doet ook Informa een beroep op MeetMatch, met 11.000 werknemers de grootste eventorganisator ter wereld.

Efficiënt en to-the-point
De sleutel van het succes van MeetMatch is AI. Deelnemers melden zich aan via LinkedIn of een ander kanaal en vullen daar enkele event-specifieke vragen in. De engine van MeetMatch scant het internet op alle informatie en genereert op basis daarvan matching scores. Vervolgens zendt de app deelnemers naar meetings in duo, in groep, of naar interactieve tafelgesprekken.

“Efficiëntie is key”, vertelt Geert Van Wonterghem, co-founder en CEO van MeetMatch. “C-level professionals verwachten niets anders. In hun zoektocht naar partners, leveranciers en klanten hebben ze niet de tijd om rustig rond te kuieren op beurzen. Via onze oplossing gebeurt alles automatisch en to-the-point. Geen small talk, enkel real talk. Onze klanten vertrouwen op de kwaliteit van onze matching en wij leveren die. Met een success rate van om en bij de 80%, bieden we een netwerkefficiëntie die veertig keer hoger ligt dan eender welke andere tool of aanpak. Dit is een game changer voor events, maar eigenlijk ook voor marketing. Het doel van marketing is leads generen en business matchmaking is daarvoor veruit de efficiëntste manier.”

Digital Event Awards
Met de Digital Event Award voor beste in-event netwerkmodel ter wereld, onderstreept MeetMatch alvast het potentieel van zijn technologie. De Britse Digital Event Awards zetten de ontwikkelingen in de kijker die het afgelopen jaar de opmars van digitale evenementen hebben ondersteund. MeetMatch viel in de prijzen voor zijn technische ondersteuning van GDS Group, dat buyer-seller events organiseert voor verschillende sectoren zoals HR, retail, marketing … MeetMatch maakte de matchmaking op de buyer-seller events van GDS met zijn technologie nog efficiënter waardoor GDS sinds het uitbreken van de coronapandemie toch 30 procent per jaar wist te groeien. Ongezien in één van de sectoren die het zwaarst getroffen werden door corona.

MeetMatch en GDS Group maakten indruk op de jury met de interactiviteit die het platform hun publiek kon bieden. De keuze van de jury werd verder gemotiveerd door de hoge ratings van het platform door de deelnemers.

Sterke groei
Alle tekenen zijn dus gunstig voor de opmars van business matchmaking. Ook de eigen groei van MeetMatch toont dat het concept zal uitgroeien tot een nieuwe standaard in de marketing van de toekomst. De afgelopen jaren tekende de scale-up steeds een jaarlijkse groei op van om en bij de 400%. Het team telt inmiddels 21 leden die volledig remote werken. “Ook intern zit de drang naar efficiëntie ingebakken. Maar dit maakt het ook makkelijk om stappen te zetten in het buitenland. MeetMatch runt momenteel projecten over de ganse wereld. Het wordt zaak voor bedrijven om de trein niet te missen en deze booming trend ten volle te benutten”, besluit Geert Van Wonterghem.

Zie ook www.meetmatch.biz

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.