Meer zakelijke bezoeken en events bij hotels tijdens zomermaanden

27-07-2018 - Waar de maanden juli en augustus vroeger voor lege kamers in de business hotels buiten Amsterdam zorgden, is dat tegenwoordig wel anders. 'Nu is een bezettingsgraad van 90% de nieuwe norm, ook in het weekend en in de maanden juli en augustus. Daarnaast zijn we de zomermaanden druk met veel zakelijke events en meetings', aldus Floris Licht van Novotel Amsterdam Schiphol Airport.

De reden voor de hogere bezetting ligt volgens Licht voor de hand: “Bezoeken aan de stad Amsterdam nemen alsmaar toe en daarmee ook de druk op de hotels.” Daarbij komt dat de gemeente Amsterdam momenteel een actief beleid voert om het aantal toeristen in het centrum terug te dringen. Een hotelstop en extra beperkingen voor airbnb’s zijn hier een onderdeel van. “Toch is Amsterdam vaak alsnog te vol en hectisch. Veel gasten vinden het dan ook heerlijk om na een dag in de stad nog even te kunnen ontspannen op ons rustige terras.”

Licht gaat verder: "Ook nemen steeds meer shortstayhotels, die voor langere periode aan expats verhuurd worden, de plek van reguliere hotels in. En alhoewel er al veel kamers in de regio’s buiten Amsterdam zijn bijgekomen, toch kan dit de alsmaar toenemende vraag gewoonweg niet bijhouden. Dus stijgen de prijzen. Genoeg aanleiding voor mensen om verder weg en in andere perioden te kijken. Dat geldt ook voor de zakelijke gasten en hun bijeenkomsten. Daarom zijn onze 314 kamers en andere faciliteiten nu ook in de zomer vaak volgeboekt.”
 Prognose 2019: prijzen zakenreizen en hotels stijgen
De trends die het Novotel Amsterdam Schiphol Airport signaleert wordt ondersteund door de 2019 Global Travel Forecast, de jaarlijkse gezamenlijke publicatie van wereldwijde reismanagementorganisatie Carlson Wagonlit Travel en Global Business Travel Association (GBTA). Hieruit blijkt dat de prijzen in 2019 voor zakenreizen wereldwijd naar verwachting sterk zullen stijgen. Dit als effect van de groeiende wereldeconomie en de opklimmende olieprijzen. Voor hotelovernachtingen wordt er een stijging verwacht van 3,7% en 2,6% voor vluchten.

De vraag naar hotelkamers wordt door de verwachte toename in het wereldwijde vliegverkeer in 2019 vergroot. De hotelmarkt zal worden gedomineerd door fusies. Maar ook door luxe hotels die concurreren met middenklasse hotels, dit laatste ingegeven door de groeiende vraag naar boetiekhotels onder jongere reizigers. In Nederland zullen de prijzen voor hotelkamers stijgen met 6,6%.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Grand Hotel Amrâth Kurhaus

  Uniek gelegen aan de prachtige kustlijn van Scheveningen en op slechts 10 minuten van Den Haag, maakt Grand Hotel...
 2. INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel

  INK Hotel Amsterdam is een luxe design hotel en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin...
 3. Worldhotel Wings

  Het gloednieuwe Worldhotel Wings is uniek en indrukwekkend. Slechts 30 meter van de Terminal op Rotterdam The Hague...
 4. Johan Cruijff Arena

  Vrijwel iedereen kent ‘De ArenA’ als het grootste voetbalstadion van Nederland,...
 5. KAMERYCK

  Deze bijzondere locatie ligt prachtig tussen de weilanden en heeft een mooi...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners