Master+Strategic+Events+Management%3A+til+jezelf%2C+jouw+bedrijf+en+ons+vak+naar+next+level
Nieuws

Master Strategic Events Management: til jezelf, jouw bedrijf en ons vak naar next level

Het vak van eventmarketing, live communicatie en alle vormen van live en experience binnen de marketing- en communicatiemix van bedrijven en organisaties is betrekkelijk jong. In raptempo zijn we gegroeid van uitjes, feestjes en de eerste stappen van teambuilding naar een volwaardig onderdeel van de marcom-mix. Maar er is nog terrein te winnen. Daarom is de Master Strategic Events Management van Breda University of Applied Sciences (BUAS) essentieel voor 'the next level'.

In de Engelstalige Master Strategic Events Management leer je hoe je meerwaarde kunt creëren voor en met events. Het principe van Strategic Value Creation leert je hoe je met persoonlijke en pakkende concepten betekenisvolle events vormgeeft die een grotere en langere impact voor de organisatie, het netwerk, de regio, stad of branche hebben.

"Het is een parttime masteropleiding van twee jaar, waarin je je werk in de evenementenbranche combineert met één dag studie op onze campus van Breda University of Applied Sciences. Daarnaast doe je aan zelfstudie en sluit je de opleiding af met een afstudeerportfolio. Het is een professionele masteropleiding waar je de kennis die je tijdens de opleiding opdoet direct kunt toepassen in je werk", positioneert Olga Wagenaar, coordinator van de masteropleiding, het belang van de master.

De Master Strategic Events Management gaat het vijfde jaar in en is gestart tijdens de COVID-19 pandemie. De opleiding moest dus bij de start, net als de branche, de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen tonen die zo kenmerkend voor het evenementenwerkveld is.

Waarom is deze master in het leven geroepen en hoe sluit dit aan bij de huidige ontwikkeling van ons vak?

De opleiding is in nauwe samenwerking met het werkveld tot stand gekomen en inhoudelijk vormgegeven. Er is behoefte aan meer professionals die op een strategisch niveau kunnen denken over de ontwikkelingen in de events branche en dat kunnen vertalen binnen het bedrijf.

Voor wie is de master bedoeld? En wat is jullie oproep?

De opleiding is vooral gericht op young eventprofessionals die al een paar jaar ervaring in de events branche hebben. Ben jij die young events professional die toe is aan de volgende stap? Dan is deze parttime master misschien iets voor jou.

Wat zijn de uitdagingen?

De uitdaging is altijd de combinatie van werken en studeren binnen een zeer dynamische branche. De opdrachten waar de professionals aan werken passen ze direct toe in de praktijk van hun eigen organisatie, dat is een mooie synergie. Er is een goede combinatie tussen studeren en werken mogelijk. Naast een wekelijkse lesdag op de campus van Breda University of Applied Sciences worden studenten geacht om nog anderhalve dag aan zelfstudie te doen. Vanaf begin tot eind werken de studenten aan de verdere professionalisering van hun organisatie en het werkveld. Het tekort aan goed personeel in de events branche blijft een uitdaging. Dat is tegelijkertijd een pleidooi voor mensen die een goede opleiding hebben gevolgd en die in staat zijn om verder dan alleen het operationele niveau te denken.

Waarom de branche deze master moet omarmen?

 • We willen medewerkers van events organisaties de kans bieden deze opleiding te doen. Zodat ze aan de doorontwikkeling van hun talent en daarmee de doorontwikkeling van de branche kunnen bijdragen
   
 • Het is belangrijk voor de branche om verder te kijken dan de korte termijn en het dagelijks niveau. Om een visie en strategie te hebben die leiden naar een succesvolle toekomst van eventsbedrijven
   
 • We hebben niet de illusie dat wij dat vraagstuk als masteropleiding helemaal kunnen oplossen, maar we kunnen vanuit onze kennis wel een bijdrage leveren aan goed opgeleide en op de toekomst gerichte events professionals
   
 • Daarnaast hebben we vanaf het begin af aan de opleiding vormgegeven in co-creatie met bedrijven uit de branche. We zijn altijd geïnteresseerd in bedrijven die mee willen denken en doen in het actueel houden van ons masterprogramma
   

Oproep Olga Wagenaar:

"Geef je high potentials de kans om zichzelf, maar ook je bedrijf, door te laten ontwikkelen. Doe en denk met ons mee om onze prachtige branche de power te geven die het verdient."

>> Veel meer informatie over de master vind je op de opleidingspagina van BUas

>> Verbind jezelf aan de LinkedIn-pagina van de master
 Onze business vraagt om een ‘next-level’ generatie
"Tegenwoordig draait alles in onze business om evenementenstrategie, bedrijfsmodellen en investeringsrendement van evenementen – en dit alles in een snel veranderende omgeving. Het vraagt om een nieuwe, ‘next-level’ generatie professionals die de uitdaging aangaan om de stap naar dit volgende niveau in de vrijetijdsindustrie te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat deze masteropleiding zal helpen om professionals met precies deze kwaliteiten op te leiden en hen naar dit nieuwe tijdperk zal leiden."

Michiel Middendorf 
MICE Sales Director van de Venues Division bij GL Events, General Manager bij World Forum Den Haag
 © 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.