Lockdown verlengd tot en met 9 februari, extra steun op komst: 'We moeten bedrijven er door trekken'

12-01-2021 - Minister President Rutte liet aan duidelijkheid niets te wensen over tijdens de persconferentie van 12 januari: 'We maken ons enorme zorgen om de Britse variant en dus moeten we de lockdown met 3 weken verlengen.'

'De sociaal economische gevolgen zijn gigantisch', opende Rutte direct na de afkondiging van de verlenging, waarbij hij ook specifiek de eventbranche en de cultuursector benoemde. 'Het is een tegenvaller. Zeker voor alle ondernemers. Wij kunnen de pijn niet wegnemen, maar nu we licht zien, moeten we zo veel mogelijk bedrijven door de crisis heen trekken.'

Rutte gaf aan dat, vanuit fatsoen en solidariteit en het belang voor ons allemaal, de getroffen bedrijven extra gesteund moeten worden. 'Omdat we allemaal weer een festival, sportevenement of voorstelling willen bezoeken', sprak hij ook richting onze branche. Het kabinet is in overleg met de vakbonden, VNO en MKB Nederland. 

Blijf in Nederland tot en met maart. Elke buitenlandse reis is een risico voor uzelf en uw omgeving. 'Het is nog niet voorbij. Nog meer afstand houden en nog meer thuiswerken. Met de start van de vacinatie is er licht aan het eind van de tunnel, al is dat niet van de één op de andere dag.'

Overzicht van maatregelen

Tot en met ten minste 9 februari 2021 blijft de situatie zoals hij nu is:

  • Blijf thuis. Ga alleen naar buiten om boodschappen te doen, een frisse neus te halen, de hond uit te laten, om te werken als dat niet thuis kan of om essentiële mantelzorg te verlenen.
  • Ontvang thuis alleen gasten als dat noodzakelijk is. Wie toch mensen thuis uitnodigt, wordt zeer dringend geadviseerd niet meer dan twee personen van 13 jaar of ouder te ontvangen.
  • Werk thuis. Alleen mensen die essentieel zijn voor de voortgang van een bedrijfsproces en die hun werk niet thuis kunnen uitvoeren, mogen naar het werk komen.  
  • Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen.
  • Een aantal locaties blijft gesloten:
  • Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten.
  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
  • Maak alleen gebruik van het openbaar vervoer voor strikt noodzakelijke reizen
  • Blijf in Nederland. Ga niet op reis naar het buitenland en boek geen buitenlandse reizen tot medio maart.
  • Alleen (para)medische contactberoepen zijn toegestaan

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners