LIVE+AGAIN%21%3A+opdrachtgevers+en+eventprofessionals+rechten+de+rug+weer%2C+wat+een+fijn+gevoel
Nieuws

LIVE AGAIN!: opdrachtgevers en eventprofessionals rechten de rug weer, wat een fijn gevoel

#LIVEAGAIN - De Fokker Terminal verwelkomde op 1 juli niet alleen 100 opdrachtgevers in de ochtend en 100 eventprofessionals in de middag, maar ook diverse landelijke media en prinses Laurentien. Want het mag weer, we mogen weer, evenementen kunnen weer. En dat het kan, op anderhalve meter afstand, dat bewees de Fokker Terminal in Den Haag en al haar partners.

Het was natuurlijk een beetje vreemd: niet de vrijheid die je normaal hebt, maar de glimlach van de bezoekers tijdens LIVE AGAIN! verraadde wel het gezamenlijke gevoel: we mogen weer. En het moet worden gezegd, in de wetenschap dat evenementen nu echt onder een loep liggen: de organisatie was perfect. Veel ruimte om van twee kanten het catering-eiland te bezoeken, netwerksettingen waarbij de meubels voor een natuurlijk afstand zorgden en een plenaire zaal waar het stiekem genieten was. Niet alleen van weer een eerste evenement, maar een ruime stoel met tafel en drinken, dat is zo gek nog niet. Natuurlijk mis je emotie en sfeer van een volle zaal en zijn verdienmodellen voor dit aantal bezoekers erg, erg lastig, maar het was toch vooral een positief gevoel. Met oog en hoop op meer.

Joost Rigter en Prinses Laurentien
Het inhoudelijke programma sloot perfect aan op de huidige stand van zaken van onze branche. Joost Rigter nam in de ochtend de 100 opdrachtgevers mee in het donker naar licht en toekomst. 'Acceptatie, kwetsbaarheid en positiviteit', waren zijn 3 handvatten om letterlijk de rug weer te kunnen rechten. De verrassing in het ochtendprogramma was Prinses Laurentien van Oranje. Wat een ongelooflijk krachtig verhaal, met een voorliefde voor het live communicatie vak, maar ook met een hele krachtige boodschap. De prinses liet het podium en haar kaartjes voor wat ze waren en liep een rondje om de 100 aanwezigen heen. 'We hebben het over het nieuwe normaal, maar er is helemaal geen normaal. En dit is het moment om dingen die we altijd al zo deden los te laten. Waarom zit ik altijd vooraan? En waarom moet ik in dat hokje daar op het podium, terwijl jullie allemaal dezelfde kant op kijken? Net als ik, ik ben helemaal niets zonder goede mensen om mij heen, zijn verandering en samenwerking ook voor de eventbranche de manier om de toekomst in te kunnen.'

Sommige opdrachtgevers mogen tot eind dit jaar niets organiseren en ze verwachten een toekomst waar de mix van live en online nog meer de boventoon zal voeren

Na het plenaire deel, dat afgesloten werd met de intiatiefnemers van LIVE AGAIN!, Tom (Fokker Terminal), Leontine (Smith Communicatie) en Driesse (Mood4Food) die inzicht gaven in de lastige situatie van onze branche, waren er nog vier studio's waar live talks plaatsvonden. Wat een verademing om met een live groep over de toekomst te praten. De strekking in onze talk: veel opdrachtgevers hebben te maken met interne protocollen die in een enkel geval events 'verbieden' tot eind dit jaar. Tegelijkertijd verwachten de opdrachtgevers vooral een toekomst waar veel meer de mix van online en live de toon zal zetten.

In de middag kwamen 100 branchegenoten naar Den Haag. Zij werden eerst toegesproken middels een emotionele column van Sjoerd Weikamp, EventBranche.nl, om vervolgens te luisteren naar een update vanuit het EventPlatform. Maarten Schram en Pieter Bas Boertje gaven een reeel beeld van de lobby in Den Haag. Daar staan financiele tegemoetkoming en verdere verruiming dmv het FieldLab als agendapunten nu bovenaan. Een zieke Bas Haring sprak live de zaal toe om vervolgens in opgenomen semi-live keynote het verschil uit te leggen tussen LIVE en lijfelijk. Ook voor de branchegenoten werd de dag afgesloten met live talks. Indrukwekkend, realiteit, hoopvol en samen, waren de woorden die vele mee naar huis namen. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.