Leo Claus neemt in stijl afscheid als directeur van Claus Company

04-09-2018 - MULTIFUNCTIONELE EVENEMENTENLOCATIE - Met een afscheidsreceptie vol persoonlijke verhalen en mooie momenten uit zijn carrière heeft Leo Claus maandagavond 3 september afscheid genomen als directeur van Claus Company. Leo Claus was samen met broer Rick Claus 42 jaar lang directeur van Claus Company en treedt nu toe tot de Raad van Commissarissen.

De afgelopen 42 jaar is Claus Company onder leiding van Rick en Leo Claus uitgegroeid tot een gerenommeerd horecabedrijf, met diverse restaurants, een Courtyard by Marriott hotel, een bowling en evenementenruimtes. Ondanks zijn afscheid blijft Leo Claus komend jaar betrokken bij de uitbreiding van het Courtyard by Marriott hotel met 111 hotelkamers. De dagelijkse leiding van Claus Company blijft onder de verantwoordelijkheid vallen van Rick Claus (CEO). Alexander Claus (zoon van Leo Claus, per 1 september CCO) en Daniel Kaan (per 1 oktober COO) maken de directie compleet.

Maandagavond werd Leo Claus in Claus door familie, leveranciers, relaties en medewerkers bedankt voor zijn inspanningen met een afscheidsreceptie, gepresenteerd door radiopresentatrice Wytske Kenemans. In 1995 begon Wytske aan haar allereerste baan, bij Papa’s Beach House. Nu had ze de eer om Leo Claus aan te kondigen. De aanwezigen zagen Leo arriveren in zijn kenmerkende rode Mustang uit 1969. Onder het publiek waren ook vele bekendheden met een connectie naar het heden en verleden van Claus, zoals zanger Lee Towers, schaatsster Yvonne van Gennip, presentator Gaston Starreveld, sportpresentator Andy Houtkamp en wethouder Adam Elzakalai. Tijdens de receptie werden mooie momenten en herinneringen met Leo gedeeld, door naaste vrienden en familie en tijdens de Leo Claus Quiz. Fragmenten van de AVRO-serie uit 1992 ‘De zaak of je leven’ en de NOS-serie uit 1977 ‘Sprekershoek’, maar ook een persoonlijke boodschap van de CEO van Marriott International, Arne Sorenson, toonden een mooie weergave van het ondernemerschap en de rol van Leo Claus.

‘Mijn werk was enorm leuk’

Rick Claus sprak mooie woorden over de samenwerking, vlak voordat hij het afscheidscadeau overhandigde; ‘die Leo, met jouw tomeloze inzet. Dat is gewoon de allerbeste omschrijving, je hebt namelijk echt alles gegeven voor dit bedrijf. Je gaat heel ver in je beleving en we zijn je veel dank verschuldigd. Het is mooi om dat hier te kunnen zeggen waar bijna iedereen bij is’. Als dank overhandigde Rick Claus een cheque voor een reis naar Afrika, waar Leo samen met zijn vrouw Henny kan genieten van een welverdiende vakantie. Aan de vele aanwezigen in de zaal werd in plaats van cadeaus, een bijdrage gevraagd voor een nog te ontwikkelen boot op 4.10 meter hoogte (NAP), om de gasten in het hotel te wijzen op de geschiedenis van de Haarlemmermeer. Een jarenlange wens van Leo om een dergelijke boot te plaatsen. Rick Claus mocht hem een cheque van maar liefst €7.139,50 aanbieden om deze wens in vervulling kan laten gaan. Leo Claus sloot af met mooi dankwoord voor de aanwezigen, familie en in het bijzonder broer Rick: ‘Een belangrijk woord van dank aan Rick, mijn broer waar ik ruim 40 jaar mee heb samen gewerkt. Mijn werk was enorm leuk, maar vooral omdat het samen met jou was. Wij vulden elkaar aan en vingen elkaar op. Samenwerken met je broer is het mooiste wat er is voor mij.’ Na deze woorden mocht Leo met een druk op de knop zijn afscheidspolonaise starten, zoals er al zo vele polonaises zijn gelopen in Claus.0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amstel Boathouse

  Nieuwe eventlocatie aan de oever van de Amstel
 2. Stadsschouwburg Utrecht

  Een veelzijdige evenementenlocatie in monumentaal pand met verschillende zalen en foyers en hoogwaardige technische...
 3. Rode Hoed

  Uniek gelegen aan de Keizersgracht ligt evenementenlocatie de Rode Hoed verborgen achter de gevels van drie...
 4. Wunderland Kalkar

  Waar ooit een kerncentrale op het net zou worden aangesloten, vindt u vandaag de dag Wunderland Kalkar. Een unieke,...
 5. TivoliVredenburg

  TivoliVredenburg kent niet slechts 1 maar zelfs 5 unieke locaties onder één dak voor alle soorten events,...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners