Het grote dilemma voor EventBranche.nl...

19-03-2020 - EVENTBRANCHE.NL - Bijna tot tranen toe geroerd: 'Sjoerd, als jullie hoog komen te zitten met bijvoorbeeld de lonen en het is nog even wachten op de overheid, dan wil ik wel voorfinancieren hoor.' Het is in tijden van crisis dat saamhorigheid en solidariteit het zelfs winnen van de enkele schreeuwer, gelijk-krijger of over-hamsteraar. Maar nu een paar dagen in de bizarre realiteit kom je dan ook voor dilemma's te staan...

Bij EventBranche.nl hadden we al weken voor de eerste maatregelen een schaduw-huishouding. Van topdrukte in de markt, naar nul. Als eerste branche waren de klappen keihard, want de corporate, de merken, die namen het zekere voor het onzekere. Snel daarna ging alles op slot. En ja, ook wij zijn trots op alle creatieve oplossingen. Online events zijn een echt waardevolle oplossing. Door steeds weer te polsen weten we hoe nijpend de situatie voor een groot aantal bedrijven in de branche is. De enorme daadkracht van de overheid heeft daar toch wel een positieve schwung aangegeven: er is echt hoop! Alle 'hoop'maatregelen eenvoudig te vinden in dit online magazine.

Voor ons zelf? Iedereen zit thuis, met gezinnen. En daar ligt buiten alles prioriteit één. Maar wat willen we dit prachtige platform met al die voorportalen voor onze branche overeind houden. Deze maand zullen we op een record aantal unieke bezoekers komen van geschat ruim 30.000 unieke online gasten. Wat is het waard? Waarom meld je het uberhaupt? Nou, het geeft voor ons wat de waarde is van een krachtige mediaplatform dat inspireert, promoot, maar juist ook informeert. Het maakt ons een heel klein beetje misplaatst trots...en het is vooral een motivator: we gaan het fixen. Samen, net als de rest van onze branche.

Collega's vol aan de bak...
Terwijl collega Lisanne in Arnhem bezig is met een groot overzicht van allerlei initiatieven waar de eventbranche juist nu de handen uit de mouwen steekt om te helpen, zit Elin thuis in Doetinchem. Ze probeert zo veel mogelijk in contact te zijn met onze klanten en partners. Ook Mark, Askin en Corine zijn continu aan het mailen en bellen: 'Hoe gaat het, redden jullie het, wat kunnen we doen?' Robin duikt in alle maatregelen en motiveert iedereen van ons team iedere ochtend met een to do lijstje, terwijl Frits op afstand meedenkt en helpt.

En ik...ik ben semi-thuis-leraar en probeer vanuit het klaslokaal van groep 2 en groep 5 (beide 1 leerling...) ook de branche van alle inhoud te voorzien. Liever geen sensatie maar inhoud, hulp, links, realiteit. Langzaam ook gewoon content over ons vak. Gewoon. En al snel loop je tegen een dilemma: de Gouden Giraffe Event Awards. Voor mij het ultieme podium van onze hele branche, ons vak, onze kracht, onze potentie. Zo trots hoe we daar in een paar jaar tijd ook honderden merken, bedrijven en overheden naartoe hebben weten te krijgen. Ons doel! En dat jaarlijks met al die partners, soms wel 40. Nu in zo'n nauw contact met locatie TheaterHangaar, cateraar Mood4Food, hoofdsponsor Party Rent Group, Buro van Oranje en Aaaaha! Bureau voor Live Communicatie...en kijk onderaan maar eens: al die partners dus!

Oh en dat dilemma? Schrijf je nu in: voor als we straks onze rug weer rechten, laten we dan meteen onze nek weer uitsteken...Die slogan bedachten we meteen na het verzetten van de Gouden Giraffe Event Awards 2020 naar 14 september. Eigenlijk voelde dat heel goed. Echt wat we willen: die dag, 14 september als boei, ergens ver weg. En ook wij weten niet hoe het loopt en hoe erg het nog allemaal wordt, maar het voelt zo goed: een moment waar we samen onze impact maar voor dan ook vooral onze saamhorigheid kunnen laten zien. Maar kun je daar nu voor oproepen? Kun je zeggen: de realiteit is dat we tijd hebben, dus gebruik het? Schrijf nu je beste event in, we gaan ze itt andere jaren snel online zetten, zodat iedereen kan zien wat ze straks....Nou ja, dat dus. Een dilemma, want het is niet belangrijk nu...toch? Ik heb er lang over nagedacht...mijn conclusie:

SCHRIJF NU IN!! Voor als we straks samen de rug weer rechten, zodat we dan meteen onze nek weer uitsteken!
Warme groet, van ook zo maar een ondernemer in de eventbranche,
Sjoerd Weikamp

www.gouden-giraffe.nl

 

1 Reacties

Beste Sjoerd,

Wat een rare tijd. Als ondernemer zit je steeds vol met plannen, Maar in deze tijd heb je naast plan A ook plan B t/m Z nodig, omdat er zoveel factoren zijn die onzeker zijn. 4 maanden geleden had je deze situatie niet kunnen voorstellen. Regeren in deze tijd is niet gemakkelijk, maar ondernemen in deze tijd is een risicovolle uitdaging geworden.

Sterkte voor jullie en aan alle andere getroffenen.

Cor Spronk

REDACTIE: dank Cor, voor jou hetzelfde!!!
Cor Spronk @ 19-03-2020 13:55 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners