Grote stap richting sneltesten voor evenementen?

20-10-2020 - CORONA EN EVENEMENTEN - Het Fieldlab Evenementen wordt officieel onderdeel van het sneltestprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. Het Fieldlab kan zo input geven én gevalideerde testen kunnen worden ingezet binnen het Fieldlab Evenementen programma. Met de inzichten die daaruit voortkomen krijgt de eventbranche de mogelijkheid de sneltest zo snel als mogelijk te implementeren in de organisatie van een evenementen.

Een grote stap dus. Om de samenwerking tussen Fieldlab en het ministerie te verankeren, sluit Ronny Hooch Antink aan bij het sneltestprogramma. Fieldlab gaat op zoek naar antwoorden op een aantal vragen:
 
•        welke sneltests worden gevalideerd?
•        kunnen de logistieke parameters van deze gevalideerde testen toegepast worden op evenementen?
•        kunnen we als sector eventueel sneltesten toevoegen aan het programma?
•        kan de sector mee in de inkoop van sneltesten, zodat er geen concurrentiepositie ontstaat?
•        op welke wijze kan de uitslag van een sneltest gekoppeld worden aan een toegangsbewijs of onderdeel van de toegang tot een event?


 
'Bovendien gaat de sector op basis hiervan protocollen ontwikkelen voor de toepasbaarheid van sneltesten, inclusief de daarbij behorende kosten/baten analyse. Fieldlab heeft een aanvullende rol op de taskforce en kan onder meer expertise leveren op het gebied van logistiek en veiligheid.'

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners