Groen+licht+voor+Duitse+subsidie+aan+beurzen+en+congressen+sector
Nieuws

Groen licht voor Duitse subsidie aan beurzen en congressen sector

BEURZEN CORONA - De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor directe staatssteun aan beursorganisatoren en congresorganisatoren. Na toetsing trekt de Europese Commissie de conclusie dat dit is toegestaan binnen de Europese staatssteunwet. Dit wordt geregeld door de 'federale overkoepelende regeling voor schadevergoeding van beurzen en congressen'.

Daarmee is er toestemming voor de Duitse overheid om de schade, direct veroorzaakt door de maatregelen rondom COVID-19, van beurs- en congresorganisatoren te vergoeden.  

CLC-VECTA deelde het nieuws met extra uitleg:

In dit kader komt schade opgelopen van 1 maart 2020 tot 31 december 2020 volledig voor vergoeding in aanmerking. Schade wordt geacht rechtstreeks te zijn veroorzaakt door de Covid-19-pandemie wanneer het onmogelijk, of deels onmogelijk, was om een evenement door te laten gaan vanwege een beperking van het aantal toegestane personen. De regeling omvat een terugvorderingsclausule, waarbij alle mogelijke overheidssteun die is ontvangen hoger is dan de werkelijke schade bedroeg, moet worden terugbetaald aan de betreffende Duitse overheidsinstantie.

Auma heeft een toelichtend bericht op hun website geplaatst:
https://www.auma.de/en/media/reports/federal-framework-regulation-on-aid-for-measurement

Het besluit van de Europese Commissie is ook in te zien:
https://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases1/20215/290180_2238833_42_2.pdf 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.