Gouden+Giraffe+Event+Awards+2024%3A+Opening+Windpark+Hollandse+Kust+Zuid+Vattenfall
Nieuws

Gouden Giraffe Event Awards 2024: Opening Windpark Hollandse Kust Zuid Vattenfall

De finalisten van de Gouden Giraffe Event Awards zijn bekend. Woensdag 29 mei dingen zij mij om de prijzen voor live communicatie en eventmarketing. Naast 6 vakjury prijzen, zijn er ook nog eens 4 special awards. Eén daarvan? De publieksprijs. Welk event vond jij een Gouden Giraffe Event Award waard? Welk event verdient de Publieksprijs? Gaat jouw stem naar Opening Windpark Hollandse Kust Zuid?

XSAGA verzorgde in opdracht van Vattenfall, BASF & Allianz de productie van de historische opening van Windpark Hollandse Kust Zuid, het grootste windmolenpark ter wereld dat zonder subsidie is gerealiseerd. Niet minder dan 139 windturbines met elk een indrukwekkende hoogte van 250 meter verrezen 18 kilometer uit de kust voor het strand van IJmuiden en werden op spectaculaire wijze geopend door Zijne Majesteit de Koning in aanwezigheid van tal van hoogwaardigheidbekleders.

De opening werd verdeeld over twee dagen waarbij op de eerste dag ‘de volgende generatie’ centraal stond. Kinderen uit de buurt van deze kustgemeente werden uitgenodigd op het voor hen bekende strand alwaar zij les kregen in nieuwe vormen van energie. Hiermee onderstreepte de opdrachtgever nogmaals het belang van haar claim en ambitie om binnen een generatie vrij te kunnen zijn van fossiele brandstof. De eerste dag sloten we feestelijk af met de viering van deze mijlpaal met het projectteam van Hollandse Kust Zuid.

Op dag twee stonden de partners en de bouwers centraal die aanwezig waren in de meest duurzame strandtent van Nederland en waren getuige van enkele informatieve gesprekken die duidelijk maakten dat naast een gezonde zakelijke ambitie ook de persoonlijke drive en overtuiging ertoe hebben bijgedragen dat dit ambitieuze project gerealiseerd kon worden.

STEM OP DE GOUDEN GIRAFFE PUBLIEKSPRIJS:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.