Gouden Giraffe 2018, nominatie categorie Interne Events: BCC Building The Future

19-03-2019 - GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De genomineerden van de Gouden Giraffe Event Awards kregen woensdag 13 maart allemaal een verrassingsbezoek van de organisatie. In de categorie Interne Events ontving Energy incentives & events een nominatie voor BCC Building The Future.

Casenaam: BCC Building The Future
Opdrachtgever: BCC
Inzender: Energy Incentives
Locatie: Midden Nederland Hallen
Aantal personen: 1000 BCC medewerkers

Doelgroep: 
Alle medewerkers van BCC, zowel vanuit de winkels als vanuit het hoofdkantoor. De subdoelgroep waren de leveranciers van BCC (leveranciers van de producten die in de winkels worden verkocht).
Budget: tussen 100.000 – 200.000 euro

Hoofddoelstelling:
Medewerkers enthousiasmeren voor de drukke maanden en het nieuwe jaar. Subdoelstellingen: medewerkers trainen op (nieuwe) producten en acties voor het nieuwe jaar, leveranciers een platform geven, medewerkers informeren over resultaten van afgelopen jaar en informeren over het komende jaar, het nieuwe interne incentive programma ‘PowerPlay’ van BCC onder de aandacht brengen.

Concept:
VR-producten, 3D printers, zelfrijdende auto’s, leven op Mars...Onze omgeving veranderd razendsnel en we doen er alles aan om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. BCC maakt ook deel uit van deze evolutie en deelt graag de laatste ontwikkelingen op gebied van bruingoed, grijsgoed en witgoed tijdens het Eindejaars Event. Het concept Building the Future bestond uit verschillende futuristische elementen zoals aankleding, entertainment en de BCC Go app met augmented reality features. Leveranciers kregen de mogelijkheid om zichzelf en hun producten te laten zien d.m.v. een stand. Hierin werden ze volledig vrij gelaten, waardoor er stands waren met live cooking sessies, virtual reality en zelfs stands met een nabootsing van een grachtenpand (Google) of een volledig woonhuis (Samsung). Door dit concept werden medewerkers geprikkeld door nieuwe producten en zowel medewerkers als leveranciers geënthousiasmeerd omdat er een groot deel fun in het programma en de app aanwezig was.

Effect:
De dag na het event heeft BCC een kwalitatief onderzoek gedaan onder de medewerkers. De reacties waren zeer goed en medewerkers waren enorm onder de indruk van het event. Het event was niet verplicht, daarom was het erg bijzonder om te zien dat bijna alle BCC medewerkers zijn gekomen. Ook leveranciers waren erg positief. De app bleek een uitkomst; makkelijk in het gebruik en het zorgde voor erg veel interactie. Dat dit laatste gelukt is blijkt uit de data die we uit de app hebben kunnen halen: de leveranciers zijn extreem goed bezocht en ook de vragen zijn beantwoord.
 


Op 1 april 2019 in Jaarbeurs presenteren de finalisten zich nog 1 keer aan de jury en aan u. Inspiratie, inzichten en kennis van de 13 beste events van Nederland. Om vervolgens onderdeel te worden van de Gouden Giraffe Event Award Show in Jaarbeurs Beatrix. Daar moet u bij zijn:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
LAATSTE KANS: 90 kennissessies, 4 eventpodia, gratis kaarten #TNE19

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 2. Zento, bureau voor impact

  Zento is hét eventbureau van Zuidwest Nederland. Onze events vertellen verhalen, prikkelen zintuigen en weten vooral...
 3. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws. To...
 4. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 5. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners