Gouden Giraffe 2018, nominatie categorie Congressen: Klimaattop Zuid

19-03-2019 - GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De genomineerden van de Gouden Giraffe Event Awards kregen woensdag 13 maart allemaal een verrassingsbezoek van de organisatie. In de categorie Congressen ontving Future Dome Events een nominatie voor Klimaattop Zuid.

Casenaam: Klimaattop Zuid
Opdrachtgever: Gemeente Breda
Inzender: Future Dome Events
Locatie: FutureDome in Breda
Aantal personen: 800 gasten
Budget: tussen 100.000 – 200.000 euro

Doelgroep:
Klimaatbewust zuid Nederland! Het deelnemersveld bestond daarom uit vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen, provincies, lokale energiecoöperaties, woningcorporaties, milieuorganisaties, grote bedrijven zoals energieleveranciers en bouwers, kleinere initiatiefnemers en geïnteresseerde burgers.

Hoofddoelstelling:
Het samenbrengen van overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties om nieuwe energie en versnelling te creëren, koppeling van duurzame initiatieven te stimuleren, kennisdeling te bevorderen en uiteindelijk elkaar op te jutten de klimaatdoelstellingen te behalen.

Concept:
Klimaat wordt wel eens geassocieerd met saai, ouderwets en suf. Maar voor verandering is juist lef nodig. Bij de Zuiderlijke Klimaattop is daarom voor eens en altijd afstand genomen van dit imago. De koepelgevangenis als onverwachtse, spectaculaire, en bezoektrekkende locatie, de onverwachtse en mindblowing gevangenisentree, de verfrissende (digitale) communicatie, het betrekken van alle leeftijdscategorieën (inclusief kinderen) en het kwalitatieve vlotte en overvolle dagprogramma maken dat de dag allesbehalve als suf ervaren is. Verbindend: Een beweging creëer je nooit alleen. Dus samenwerking is essentieel. In alle programmaonderdelen is daarom ruimte geweest tot verbindingen te komen. Tot kennis maken, ideeën uitwisselen en elkaar inspireren. Van de klimaatmarkt met 80 inspirerende initiatieven tot de klimaatdialogen en van de overlegtafels bij de klimaatarena’s tot de vele een op een gesprekken op het horecaplein. Activerend: Praten over duurzaamheid is makkelijk, resultaten bereiken is iets anders. Daarom stond voorop dat dezelfde dag resultaten bereikt moesten worden. Binnen het event zijn plannen niet alleen verzonnen maar tevens direct verwerkt. Enerzijds tot quick wins (snel toepasbare verbeteringen), anderzijds tot een manifest (klimaatprogramma) wat aan het einde van de dag direct overhandigd is aan Ed Nijpels (voorzitter Nationaal Klimaatakkoord) en aan de regiovoorzitters uit de drie provincies. Het slotakkoord van de dag is daarmee meteen het startakkoord voor de beweging Klimaatstroom Zuid.

Effect:
Het is gelukt om in slechts 6 weken tijd 800 betrokken partijen bij elkaar te brengen en hen te stimuleren pro-actief bezig te zijn met het bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarnaast is er: 1. Een klimaatakkoord tot stand gekomen wat als startakkoord dient van Klimaatstroom Zuid. 2. Een breed netwerk gecreëerd van actieve initiatiefnemers en ondersteuners van Klimaatstroom Zuid. 3. Een diversiteit aan quick wins geformuleerd welke per direct uitgevoerd worden.
 


Op 1 april 2019 in Jaarbeurs presenteren de finalisten zich nog 1 keer aan de jury en aan u. Inspiratie, inzichten en kennis van de 13 beste events van Nederland. Om vervolgens onderdeel te worden van de Gouden Giraffe Event Award Show in Jaarbeurs Beatrix. Daar moet u bij zijn:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Kijk de Gouden Giraffe Award Show terug

Livestream van EventProducent.nl

 

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Libema

  Libéma biedt u vele zakelijke mogelijkheden bij haar ruim twintig locaties door heel Nederland, zoals bij...
 2. World Forum The Hague

  Hosting the World!
 3. United

  United levert (inter)nationale diensten op het gebied van evenementen, televisie-en multimediaproducties.
 4. Heman Verhuurservice

  Héman Horecaverhuur, het grootste assortiment voor elk evenement.
 5. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners